Zaposleni na Niškoj televiziji moraće da se isele do kraja septembra

Izvor: JužneVesti.com, 22.Jun.2023, 18:03

Zaposleni na Niškoj televiziji moraće da se isele do kraja septembra

Do 30. septembra zaposleni na Niškoj televiziji imaju rok da napuste poslovne prostorije koje koriste, a troškovi korišćenja prostorija do tada biće pridodati njihovom dugu, usvojeno je na sednici Skupštine Grada. Sotirovski kaže da Grad ne bi voleo da ostane bez ijedne televizije, ali da su to ipak odnosi radnika i poslodavaca.

Odbornici niške Skupštine usvojili su dopunu Odluke o reprogramu duga NTV-a u kojoj se navodi da će se dug od 34 miliona dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uvećati zbog korišćenja poslovnog prostora bez pravnog osnova.

On se uvećava za iznos nagnade ptete zbog korišćenja poslovnog prostora u Vojvode Mišića broj 50 bez pravnog osnova od avgusta 2020. godine - najdelje do 30. septembra 2023 godine, do kada se Niška televizija obavezala izjavom datom u izvršnom postupku da će dobrovoljno poslovni prostor isprazniti od lica i stvari - stoji u dopuni.

Imaju rok da napuste prostorije do 30. septembra; foto: JV / Ljubica Jocić Ukupan iznos duga čije se plaćanje reprogramira utvrdiće Gradska uprava za finansije na dan kada se oni budu iselili iz poslovnog prostora, najkasnije do 30. septembra.

Komentarišući nezadovoljstvo radnika Niške televizije koji šest meseci nisu primili platu, gradonačelnica Dragana Sotirovski rekla je da su to odnosi između radnika i poslodavaca.

Mi smo dali reprogram Niškoj televiziji, uslovilo je da do 30. septembra napuste prostorije koje sada iznajmljuje, verujemo da će to tako i biti. Radi se o privatnim licima koji drže privatnu televiziju, Grad ne bi voleo da ostane bez televizije - nijedne pa ni te, tako da videćemo kako će se stvari odvijati nadalje, ali taj odnos je ipak odnos radnika i poslodavca - rekla je gradonačelnica.

Podsetimo, radnici Niške televizije, nakon nerazumevanja od strane nadređenih, odlučili su da javno istupe i progovore o višemesečnim problemima, jer osim što, kako kažu, od decembra meseca nisu primili platu, 30. juna ostaju i bez zdravstvenog osiguranja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.