Zajedničkim naporima do prevencije nasilja među mladima (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Feb.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajedničkim naporima do prevencije nasilja među mladima (VIDEO)

Čitavo društvo mora biti uključeno u prevenciju nasilja nad mladima i među mladima kako se nedavni nemili događaji ne bi više ponavljali. Ovo je poručeno na sastanku omladinskih i organizacija civilnog sektora kome su prisustvovali i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin. On je inicirao i osnivanje Fonda za prevenciju nasilja među mladima.
Kakve god odluke doneli, ništa ne može da vrati jedan mlad život, poručio je gradonačelnik Perišić. Međutim, ono što možemo da uradimo jeste da uložimo maksimalne zajedničke napore da se ovakve stvari više ne događaju, dodaje on. Perišić ističe da će se kao gradonačelnik zalagati da saradnja sa policijom i inspekcijom bude na što boljem nivou i apeluje na građane da unutar porodica mladima usađuju prave vrednosti.
Ubistvo Vuka Stoiljkovića nije tragedija samo za Niš, već za celu državu i sistem, rekao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin. On je zbog toga inicirao osnivanje Fonda za prevenciju nasilja među mladima koji bi nosio ime tragično nastradalog Vuka.
Nedavna nemila dešavanja nameću potrebu da se što hitnije preduzmu konkretne mere kako bi se stvorilo bolje i bezbednije okruženje za sve građane Niša, poručili su učesnici ovog radnog sastanka koji je organizovan na inicijativu Media i reform centra Niš i nevladine organizacije “Proaktiv”. To je, kažu, obaveza i odgovornost svih nas i zato je neophodna sveobuhvatna i intenzivna saradnja između državnih i lokalnih institucija, organizacija, građanskog društva, medija i građana uopšte.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Borovčanin o prevenciji nasilja

Izvor: B92, 18.Feb.2014

Niš -- Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin traži podršku za formiranje Fonda za prevenciju nasilja...Kako je objasnio, reč je o jedinstvenom telu koje bi objedinilo sve dosadašnje strategije..."U vremenu ekonomske krize, tranzicije društva, premalo mogućnosti za mlade, osećaja bezizlaznosti...

Nastavak na B92...

Strategija brige o mladima mora da podrazumeva razvijanje sportskog duha (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 18.Feb.2014

Strategija brige o mladima mora da podrazumeva razvijanje sportskog duha i izgradnju sportskih hala u svakoj opštini, terena u svakom naselju i teretana u parkovima, za koje nije potrebno plaćati članarinu, rekao je prilikom posetie GO Pantelej, državni sekretar omladine i sporta Nenad Borovčanin.. Predsednik...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.