Osniva se Fond za prevenciju nasilja „Vuk Stojiljković“

Izvor: juGmedia, 18.Feb.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osniva se Fond za prevenciju nasilja „Vuk Stojiljković“

NIŠ –  Predstavnici grada, Ministarstva omladine i sporta, i nevladinih organizacija pokrenuli su danas inicijativu za formiranje Fonda za prevenciju nasilja među mladima.

Fond bi nosio naziv “Vuk Stojiljković”, po studentu medicine koji je nedavno ubijen u Nišu.

Na sastanku koji je u gradskom Medija centru organizovan povodom ovog tragičnog događaja, državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport Vlade Srbije Nenad Borovčanin istakao je da će se Fond baviti >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << prevencijom nasilja među mladima i prevencijom nasilja nad mladima.

„Stopa nasilja među mladima i nad mladima je u porastu, tako da moramo nešto da preduzmemo kako bi je smanjili. Očekujemo da će sve relevantne ustanove i institucije podržati formiranje Fonda, kako bi izgradili jedan bolji svet za mlade“, rekao je Borovčanin

On je dodao da mladi  svakodnevno oko sebe vide poruke koje šire mržnju i  nasilje izbog toga je vrlo bitno da svi radimo na podizanju duha tolerancije.

Gradonačelnik Niša dr Zoran Perišić ovom prilikom istakao da je preventivno delovanje  jedini način da se stane na put nemilim događajima kao što je ubistvo mladog niškog studenta. 

„Najpre moramo da kažemo da niko nije, ne može i neće biti iznad zakona. Ko god je načinio krivično delo, naročito ovakvog tipa ne može da računa da će pod bilo čijim uticajem moći da se promeni istina i izbegne sankcija“, rekao je dr Perišić.

On je apelovao na roditelje da obrate pažnju kako njihova deca uveče izlaze u grad i da li u svojim džepovima nose pištolje i noževe.

Perišić je istakao da grad čini sve što može da pomogne da se bezbednost u Nišu podigne na viši nivo. Kako je naglasio dr Perišić veliki broj kamera biće uskoro postavljen u gradu i tako će se pratiti stanje na mestima na kojima se okuplja puno mladih ljudi.

„Utvrdićemo ko je nadležan za kontrolu rada noćnih klubova i kafića. Sumorni su podaci o tome kada je poslednji put uklonjen nelegalno postavljen ugostiteljski objekat u gradu ili kada je poslednji put kontrolisano radno vreme kafica. Moja duznost je da te podatke promenim“, podvukao je dr Perišić.

                                                             (Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.