Za trećinu smanjen uvoz polovnih automobila na području niške Carinarnice

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Avg.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za trećinu smanjen uvoz polovnih automobila na području niške Carinarnice

Na području carinarnice Niš u prvoj polovini ove godine ocarinjeno je 1.230 polovnih automobila, što je gotovo 30 odsto manje nego u istom periodu prošle godine

Prema statistici niške carinarnice, u prvoj polovini prošle godine broj uvezenih polovnih vozila bio je 1.597.

„Iznos dažbina koje su naplaćene uvoznicima polovnih automobila smanjen je sa prošlogodišnjih 116 miliona na 72 miliona dinara“, rekli su u carinarnici Niš agenciji Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info <<
U prvoj polovini 2019. godine granične prelaze na području carinarnice Niš prešlo je 3,3 miliona putnika što je za pet odsto, ili za 158.000 ljudi više nego u istom periodu prošle godine.

Carinarnica Niš je za prvih šest meseci ove godine naplatila u redovnom postupku carinske dažbine u ukupnom iznosu od 40,7 milijardi dinara, što je za 10,8 odsto ili za skoro četiri milijardi dinara više nego za prvih šest meseci 2018. godine.

Carinarnica Niš obuhvata područje jugoistoka zemlje od Knjaževca do Preševa.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.