Za skupštinske prenose 6, a za medijske projekte u Nišu 51 milion

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za skupštinske prenose 6, a za medijske projekte u Nišu 51 milion

Ove godine za projekte koji se bave proizvodnjom medijskog sadržaja budžetom Grada Niša predviđen je oko 51 milion dinara, što je za 30 miliona više nego prošle godine, ali skoro 20 miliona manje nego 2016. godine.

Prema rečima Nebojše Stevanovića, sekretara niškog Sekretarijata za kulturu i informisanje, veći iznos u odnosu na prošlu godinu planiran je jer se pokazalo da nešto više od 20 miliona nedovoljno za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Pokazalo se da je prošle godine ona suma bila nedovoljna. Konkurs će biti raspisan vrlo brzo, u ovom prvom kvartalu - kaže Stevanović.

Iako je prošle godine najviše para na konkursima dato medijima bliskim vlasti, a prošle godine su neki od njih iskoristili i “rupe” u zakonu i imali spornu dokumenaciju, Stevanović kaže da neće niko biti eliminisan iz “trke” za finansiranje projekata.

Prema budžetu za 2018. godinu za program “Ostvarivanje i unapređivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja“ planirano je ukupno oko 60 miliona dinara. O toga je 51 milion za sufinansiranje projekata od javnog interesa u oblasti javnog informisanja, a 6 miliona za TV prenos skupštinskih sednica.

Kako prenos jedne sednice košta poreske obveznike oko jedan milion, to praktično znači da je budžetom predviđeno da ih bude 6 u ovoj godini.

Pretpostavka je da će predviđeni iznos za skupštinske prenose biti dovoljan, a ukoliko ne bude, odnosno ukoliko bude više sednica skupštine povećaće se taj deo - objašnjava Stevanović.

Podsetimo, predhodnih godina konkursi su često bili sporni, jer je najveći procenat novca odlazio u prorežimske medije, na šta su reagovala novinarska udruženja, a i monitorinzi su pokazivali da je većina njih taj novac iskoristila za promociju vlasti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.