Za prihvatilište i personalne asistente 24 miliona dinara iz gradske kase

Izvor: RadioCity.rs, 15.Feb.2017, 11:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za prihvatilište i personalne asistente 24 miliona dinara iz gradske kase

Niški dom Duško Radović pruža više usluga, a jedna od njih, koju je lokalna samouprava u obavezi da finansira je Prihvatilište za decu bez roditeljskog staranja.
„Ove godine ide projektno finansiranje usluge prihvatilišta. Ova usluga je i u odluci o pravima socijalne zaštite na teritoriji grada Niša, i mi je pružamo dugi niz godina“, priča Mirjana Popović ispred Sekretarijata za dečju i socijalnu zaštitu.
Za prihvatilište pri Domu Grad je obezbedio 10 miliona dinara.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << /> „Nosilac projekta je dom Duško Radović u Nišu. Mi smo i do sada sa njima sprovodili ovu uslugu. Znamo šta znači prihvatilište, tu su deca bez roditeljskog staranja, koja se školuju i pripremaju, ili da se vrate svojoj biološkoj porodici ili da se dalje procesuiraju u hraniteljsku porodicu“, rekla je Mirjana.
Inače, dom Duško Radović pruža više usluga, a jedna od njih, koju je lokalna samouprava u obavezi da finansira je Prihvatilište za decu bez roditeljskog staranja.

Finansiranje projekata “Servis ličnih pratilaca“ i “Servis personalnih asistenata“
Na sednici Gradskog veća dogovoreno je da 30 korisnika bude obuhvaćeno ovim uslugama.
„Kao i prošle godine, obezbeđena je ista količina novca, jer jedino je Centar za samostalan život osoba sa invaliditetom licenciran da sprovodi uslugu personalne asistencije“, objašnjava Mirjana Popović.
Centar za samostalan život osoba sa invaliditetom sprovodiće uslugu ličnih pratioca dece sa invaliditetom, a zbog posedovanja licence jedini su uključeni u taj projekat.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.