Za korisnike ustanove Mara u Nišu usluga Predah smeštaj, čuvanje dece i predah za roditelje

Izvor: JužneVesti.com, 13.Maj.2021, 09:03

Za korisnike ustanove "Mara" u Nišu usluga "Predah smeštaj", čuvanje dece i predah za roditelje

Roditelji i staratelji dece sa smetnjama u razvoju posle višegodišnjeg čekanja od sledeće nedelje imaće mogućnost da decu na nekoliko dana ostave u Ustanovi Mara. O njima će 24 sata brinuti radnici kroz uslugu „Predah smeštaj“, kaže zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.

Prostorije namenjene korisnicima usluge "Predah smeštaj" tokom zime služile su kao prihvatilište, a od naredne nedelje u njima će boraviti štićenici Ustanove Mara. Sve je spremno, potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je samo da dobiju mišljenje Instituta za javno zdravlje, kaže Davidovićeva.

Očekujemo da ćemo dobiti pozitivno mišljenje, jer poštujemo sve predložene mere. Skoro svi korisnici su revakcinisani kao i radnici i radićemo u manjim grupama za početak, objašnjava Davidovićeva.

Sve prostorije su pokrivene kamerama 24 sata, što pruža sigurnost i radnicima i roditeljima koji decu ostavljaju na čuvanje, kaže direktor Mare Miloš Ranđelović.

Prvi put roditeljima i deci ova usluga biće dostupna onako kako je zamišljeno, do sada nisu imali takvu mogućnost. Koliko dugo će deca ostajati i koliko dana godišnje uskoro ćemo definisati pravilnikom, rekao je Ranđelović.

Da podsetimo, uvođenje "Predaha od roditeljstva" koji se sada zove "Predah smeštaj" proteklih godina odlagano je nekoliko puta, pa su roditelji svojevremeno najavljivali i proteste. Negodovali su i kada je odlučeno da tokom zime prostorije budu prihvatilište za socijalno ugrožene.

Deca će u okviru ove usluge boraviti u novom delu zgrade, koji je za tu namenu i sagrađen na oko 300 kvadrata u periodu kada je njihovim roditeljima i starateljima potrebno vreme za druge aktivnosti. Prostor je bio spreman i adaptiran i ranije, ali je pandemija korona virusa odložila "Predah smeštaj", ističe direktor Ranđelović.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.