ZZS: „Neprimerena odluka o nadoknadama za predsednike i članove nadzornih odbora“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 31.Jan.2014, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZZS: „Neprimerena odluka o nadoknadama za predsednike i članove nadzornih odbora“ (VIDEO)

Odluka gradskog veća da se predsednicima i članovima nadzornih odbora u javnim preduzećima dodeli naknada od 35 000, odnosno 30 000 dinara, primer je nedomaćinskog poslovanja, smatraju u stranci Zajedno za Srbiju. Oni dodaju da je ovakva odluka neprimerena ako se uzme obzir da je gadsko veće odlučilo da podigne kredit za tekuću likvidnost grada.
U Zajedno za Srbiju kažu da će ova odluka građane Niša koštati 25 miliona dinara, koliko je, na primer, izdvojeno za sanaciju deponije Bubanj. Takođe, ističu da još nije rešen problem narodne kuhinje. Osim toga u stranci Zajedno za Srbiju kažu da je dodatni problem što većina ovh preduzeća posluje sa gubicima, pa je nejasno zbog čega bi se predsednicima i članovima nadzornih odbora dodeljivale naknade. Ovakav potez, tvrde u ovoj stranci, pokazuje kakav je odnos gradske vlasti, prema trošenju novca građana, pa su, kako kažu, vanredni parlamentarni izbori prilika da građani Srbije kažu da li su protiv ovakvog načina vršenja vlasti.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.