Vujović: 15,6 miliona za bolji kvalitet vazduha u Nišu, uskoro konkurs za zamenu individualnih ložišta

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2021, 17:34

Vujović: 15,6 miliona za bolji kvalitet vazduha u Nišu, uskoro konkurs za zamenu individualnih ložišta

Iz budžeta Ministarstva zaštite životne sredine izdvojeno je 12 miliona dinara za zamenu ložišta u domaćinstvima u Nišu, a preostalih 3,64 miliona za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja, saopštila je ministarka Irena Vujović tokom posete Nišu. Koje je sve informacije ministarka iznela prilikom posete zna se samo iz saopštenja koje su objavili na sajtu Vlade, a novinari Južnih vesti nisu imali prilike da postave brojna pitanja iz te oblasti, jer nisu bili pozvani na događaj. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

Jedna od tema tokom posete ministarke Vujović trećem gradu na jugu Srbije bila je i zagađenost vazduha o čemu novinari Južnih vesti pišu i istražuju duže vreme. Iako su novinari imali informaciju da danas dolazi ministarka, te pozvali Ministrarstvo da potvrde informaciju, oni su uputili na mejl, na koji i nakon postavljenih pitanja niko nije odgovorio. Prema podacima koji su objavljeni na sajtu Ministarstva, ministarka je istakla koliko je tačno Niš dobio para za projekte protiv zagađenja vazduha.

12 miliona dinara za zamenu ložišta u domaćinstvima i 3,64 miliona dinara za projekte pošumljavanja i ozelenjavanja - piše na sajtu.

Vujovićeva je istakla da su individualna ložišta jedan od većih izvora zagađenja, te da žele da pomognu stanovnicima Niša da pređu na ekološki čistije energente.

Prebacili smo sredstva Gradu, koji će uskoro raspisati konkurs za raspodelu subvencija građanima- istakla je ministarka, saopštavaju na sajtu.

O konkursu je nedavno govorio i energetski menadžer Grada Niša Bojan Gajić, koji je početkom aprila napomenuo da će konkurs biti raspisan za mesec ili mesec i po dana, te istakao da su građani veoma zainteresovani.

Sa sajta Ministarstva saznajemo i da je bilo reči o drugim projektima u Nišu, te je ministarka podsetila na projekat izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vredan 50 miliona evra, ali i na sanaciju i proširenje gradske deponije, s ciljem da postane regionalni centar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Vujović i Sotirovski o mnogim temama za bolji kvalitet vazduha i uštedu u Nišu - uskoro subvencije za zamenu individualnih ložišta

Izvor: JuznaSrbija.info, 14.Apr.2021

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarale su danas u Nišu o projektima za bolji kvalitet vazduha, sanaciji postojeće i izgradnji nove regionalne deponije sa reciklažnim centrom, izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda,...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.