Vojni lekar iz Niša zbog kontejnera pored prozora stigao do kabineta predsednika Vučića

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jun.2022, 08:28

Vojni lekar iz Niša zbog kontejnera pored prozora stigao do kabineta predsednika Vučića

Neprijatni mirisi, bubašvabe i gomila smeća ispod prozora, svakodnevica su sa kojom se, kako kaže potpukovnik doktor Nikola Petrović, suočava od kada je pre 6 godina od vojnog kredita kupio stan u Ulici Jovana Skerlića gde je kraj samog ulaza postavljen kontejner. Tvrdi da se žalio svim nadležnima i gradskoj vlasti u Nišu, a zbog nereagovanja traži pomoć i od predsednika Vučuća.

Vojni lekar Nikola Petrović kaže da je 2017. godine kupio stan u prizemlju Winserove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zgrade, ne znajući da će kontejner u kom smeće baca 25 stanova, biti postavljen ispred samog ulaza, pored zida i prozora kuhinje.

I dok je kako kaže, polovina stanara za dislokaciju kontejnera, oni koji parkiraju u dvorištu zgrade protive se tome, zbog čega godinama trpi neprijatnosti.Mesta za kontejner ima u dvorištu, ali smeta vozačima; foto: N. P.

Oni koji voze ne žele da im smrdi pored automobila, a meni već 6 godina smrdi ispod prozora. Kuhinja mi je puna bubašvaba i insekata. Kao uzoran građanin nemam osnovno pravo na zdrav i dostojanstven život - objašnjava Petrović.

Od upravnika zgrade, preko Sekreterijata za komunalne delatnosti, pa sve do gradonačelnice Niša, kaže da se obraćao svima u nadi da će mu neko pomoći, ali je odgovor uvek bio isti.

Argument nadležnih i iz gradske vlasti je da sam znao gde kupujem stan, ali ja nisam znao da će kontejner biti tačno pored zida kuhunje. Ja stan ne mogu da prodam, jer je uzet na vojni kredit i ne mogu da ga otuđim, jer ga još isplaćujem - objašnjava vojni lekar.

Bubašvabe i neprijatni mirisi; foto: N. P.U očaju zbog nereagovanja, kaže da je odlučio da pomoć potraži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog kabineta, odakle mu je rečeno da će razmotriti njegov problem.

Dok rešenje ne stigne, problem je pokušao da reši i sa firmom Winners Niš, koja je izgradila zgradu i od koje je kupio stan.

Rekli su mi da je arhitekta napravio grešku u lociranju kontejnera i da će je ispraviti. Prošle godine su radili neki novi nacrt i tu se stalo, ne dobijam rešenje ni od njih ni od Grada, ni od Sekreterijata i ne znam kome više da se obratim - kaže Petrović.

Iz firme Winners kažu da su upoznati sa ovim problemom i da rade na rešavanju istog, ali da prozor od kuhinje nije bio predviđen projektom.

On je otvorio prozor koji nije prvobitno bio u projektu, ali nema veze mi idemo na to da rešimo problem. Obavestili smo sanitarce i sad radimo na tome da “Mediana” da saglasnost da se kontejner promeni, procedura ide, voljni smo da rešimo, ali ne može odmah - kažu iz Winersa.

Kada će i na koji način problem biti rečen na pitanja Južnih vesti iz niškog Sekreterijata za komunalne delatnosti do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.