Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 30. 6. 2022.

| Društvo

Vojni lekar iz Niša zbog kontejnera pored prozora stigao do kabineta predsednika Vučića

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
stan i kontejner 2
Kontejner uz zid kuhinje i pred prozora; foto: N. P.

Neprijatni mirisi, bubašvabe i gomila smeća ispod prozora, svakodnevica su sa kojom se, kako kaže potpukovnik doktor Nikola Petrović, suočava od kada je pre 6 godina od vojnog kredita kupio stan u Ulici Jovana Skerlića gde je kraj samog ulaza postavljen kontejner. Tvrdi da se žalio svim nadležnima i gradskoj vlasti u Nišu, a zbog nereagovanja traži pomoć i od predsednika Vučuća.

Vojni lekar Nikola Petrović kaže da je 2017. godine kupio stan u prizemlju Winserove zgrade, ne znajući da će kontejner u kom smeće baca 25 stanova, biti postavljen ispred samog ulaza, pored zida i prozora kuhinje.

I dok je kako kaže, polovina stanara za dislokaciju kontejnera, oni koji parkiraju u dvorištu zgrade protive se tome, zbog čega godinama trpi neprijatnosti. mesto za kontejner2 Mesta za kontejner ima u dvorištu, ali smeta vozačima; foto: N. P.

Oni koji voze ne žele da im smrdi pored automobila, a meni već 6 godina smrdi ispod prozora. Kuhinja mi je puna bubašvaba i insekata. Kao uzoran građanin nemam osnovno pravo na zdrav i dostojanstven život - objašnjava Petrović.

Od upravnika zgrade, preko Sekreterijata za komunalne delatnosti, pa sve do gradonačelnice Niša, kaže da se obraćao svima u nadi da će mu neko pomoći, ali je odgovor uvek bio isti.

Argument nadležnih i iz gradske vlasti je da sam znao gde kupujem stan, ali ja nisam znao da će kontejner biti tačno pored zida kuhunje. Ja stan ne mogu da prodam, jer je uzet na vojni kredit i ne mogu da ga otuđim, jer ga još isplaćujem - objašnjava vojni lekar.

stan i kontejner2 Bubašvabe i neprijatni mirisi; foto: N. P.U očaju zbog nereagovanja, kaže da je odlučio da pomoć potraži od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog kabineta, odakle mu je rečeno da će razmotriti njegov problem.

Dok rešenje ne stigne, problem je pokušao da reši i sa firmom Winners Niš, koja je izgradila zgradu i od koje je kupio stan.

Rekli su mi da je arhitekta napravio grešku u lociranju kontejnera i da će je ispraviti. Prošle godine su radili neki novi nacrt i tu se stalo, ne dobijam rešenje ni od njih ni od Grada, ni od Sekreterijata i ne znam kome više da se obratim - kaže Petrović.

Iz firme Winners kažu da su upoznati sa ovim problemom i da rade na rešavanju istog, ali da prozor od kuhinje nije bio predviđen projektom.

On je otvorio prozor koji nije prvobitno bio u projektu, ali nema veze mi idemo na to da rešimo problem. Obavestili smo sanitarce i sad radimo na tome da “Mediana” da saglasnost da se kontejner promeni, procedura ide, voljni smo da rešimo, ali ne može odmah - kažu iz Winersa.

Kada će i na koji način problem biti rečen na pitanja Južnih vesti iz niškog Sekreterijata za komunalne delatnosti do objavljivanja ovog teksta nisu odgovorili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Slavica

    08:44 // 1. 7. 2022.

    Sve zgrade građene posle '70-tih imaju smećare u zgradama, neke imaju i oluke i bacanje smeća iz hodnika, ali svi su te prostore pretvorile u lokale, prodali ili izradu ne znam, ali zato smeće se razvlači po ulicama, zato i stanari ne vode računa, da li bave smeće u kontejner ili pored. Ko je dozvolio da se prostor za smeće pretvori u lokal, a ne što je otvorio prozor, valjda je imao dozvolu za to

    • Mika

      19:11 // 1. 7. 2022.

      Nemaju bas sve, na zalost. A i te koje imaju- od javasluka i prostakluka stanara oluci/cevi su zapusene i ne koriste se DECENIJAMA, jer nema ko da ih otpusi i vrati u upotrebu. A, o gomilanju smeca i prelivanju u smecarama gde smece stize olucima- da ni ne pricam. Od smrada i haosa ne moze da se dise. Mada, to sto ste napisali je tacno.

  • tina

    08:40 // 1. 7. 2022.

    Predvidjeno mesto za samo JEDAN kontejner na 25 stanova!!! I uz to smesten direktno pored zgrade.
    Zar ostalim stanarima ne smeta sto im je djubre direktno pored ulaza u zgradu? Naivno bih ocekivala da se svi dogovore, i da zajedno sa upravnikom zgrade rese taj problem. Ali za to treba malo komsijske solidarnosti. Gledajuci neke komentare ovde....

  • Mika

    00:08 // 1. 7. 2022.

    Situacija sa kontejnerima i odlaganjem djubreta u Nisu je katastrofalna!
    Samo pokazuje da nam je svest (cak i kod nazovi strucnih) na nivou Bangladesa, Afganistana, Afrike...Neka mi neko pokaze gde u normalnom svetu kontejneri sa smrdljivim smecem stoje ISPRED zgrada i ulaza, na trotoarima po ulicama, gde se kopaju podzemni kontejneri na sred srede, po parkovima, i sl. ??A, o navikama pojedinih..

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: