Vodostaji reka opet u porastu, jačaju se bedemi

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2018, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodostaji reka opet u porastu, jačaju se bedemi

Kako bi se sprečilo izlivanje reka, pošto su vodostaji u porastu, postavljeni su dodatni džakovi sa peskom na bedeme u niškom selu Čamurlija i naselju 9. maj. Zbog odrona na putu ka Studeni saobraćaj moguć samo za automobile.

Prema rečima načelnice Nišavskog okruga i komandanta Okružnog štaba za vanredne situacije Dragane Sotirovski, vodostaj na rekama prvog reda je u porastu. Nivo Nišave je od juče veći za 21 cm, vodostaj Južne Morave kod Korvingrada porastao je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za 57 cm, a kod Aleksinca za 35 cm. Toplica je “narasla” kod Pepeljevca za 25 cm, dok je kod Doljevca u stangnaciji.

U Čamurliji je u toku noći postavljeno još 20 džakova sa peskom, ojačava se postojeći bedem, a u Novom selu je postavljeno još 60 džakova. One kuće u naselju 9. maj koje su poplavljene i dalje su poplavljene. Pumpe rade, tri njih radi, ali vode ima puno - kaže Sotirovska.

Napominje da kod Čukljenika, na putu ka Studeni, ima odrona, pa je zatvoren put za autobuse, a jednom trakom idu putnička vozila.

Podsetimo, početkom marta su zbog otapanja snega i padavina reke na jugu izašle iz korita. Izlile su se Toplica, Južna Morava, Nišava, a vanredne situacije su proglašene u Prokuplju, Žitorađi i Doljevcu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.