Virtuoz na violini Stefan Milenković sviraće na Letnjoj pozornici u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jun.2023, 13:34

Virtuoz na violini Stefan Milenković sviraće na Letnjoj pozornici u Nišu

Srpski umetnik veka, najhumanija osoba 2003. godine, brend ličnosti 2010. godine i jedan od najboljih naših muzičara Stefan Milenković održaće u petak, 23. juna koncert na Letnjoj pozornici u Tvrđavi u Nišu povodom 70 godina Niškog simfonijskog orkestra. Nastupiće članovi Niškog simfonijskog orkestra, pod dirigentskom palicom renomiranog dirigenta Dejana Savića. Ulaznice su u prodaji.

Najistaknutiji violinista svoje generacije Stefan Milenković nastupao je u svetski >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poznatim salama, a u petak će se predstaviti Nišlijama i Nišlijkama na Letnjoj pozornici.

Koncert počinje u 19 sati; foto: Niški simfonijski orkestar Karijeru je započeo u ranom detinjstvu, a od tada je nastupao sa orkestrima svetskog renomea i osvojio nagrade na mnogobrojnim i prestižnim violinskim takmičenjima. Milenković je predavao na čuvenoj Muzičkoj akademiji Džulijard u Njujorku i Perlman Muzičkom programu, a radio je 15 godina kao redovan profesor violine na Univerzitetu Ilinois u Urbana-Šampejnu.

Trenutno je umetnički direktor nove muzičke sale u Novom Sadu i redovni profesor violine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Milenković svira na violini poznatog italijanskog graditelja instrumenata Đovani Batista Gvadaninija iz 1783. godine, a u Nišu će svirati sa Niškim simfonijskim orkestrom. Dirigovaće renomirani dirigent Dejan Savić, kažu iz Simfonijskog orkestra.

Program:

Koncert će biti održan u petak, 23. juna od 19 sati na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Simfonijskog orkestra, kako kažu u ovoj ustanovi, po ceni od 500 dinara.

Blagajna radi od 8 do 15 sati.

* Nakon objave teksta došlo je do promene diregenta, kako su saopštili iz Niškog simfonijskog orkestra, pa će umesto ranije najavljenog Srboljuba Dinića, dirigovati Dejan Savić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svetski violinista Stefan Milenković održaće koncert na Letnjoj pozornici povod jubileja Niškog simfonijslog orkestra

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Jun.2023

Jubilarni koncert povodom 70 godina Niškog simfonijkog orekstra održaće se 23. jun 2023. godine, 19 časova, na Letnjoj pozornica u Tvrđavi. na koncertu će nastupiti virtpuz na violini Stefan Milenković sa niškim simfoničarima pod dirigentskom palicom Dejana Savića...Dirigent: Dejan Savić..Solista:...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.