Većnici jednoglasno usvojili predloženu odluku o završnom računu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Maj.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većnici jednoglasno usvojili predloženu odluku o završnom računu (VIDEO)

I pored toga što je realizacija gradskog budžeta za 2014.godinu bila 68%, u prošloj godini grad je prihodovao sedam milijardi i sto pedeset miliona dinara, dok su rashodi iznosili šest milijardi i devetsto pedeset miliona dinara. Suficit od dve stotine miliona dinara govori o domaćinskom radu vlasti i trendu restriktivnog trošenja budžetskih sredstava koji će se nastaviti i u narednim godinama, rečeno je na sednici Gradskog veća koje je usvojilo završni račun budžeta grada Niša za >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << 2014.godinu.
Pre razmatranja predloga odluke o završnom računu budžeta grada Niša za 2014.godinu, podnet je izveštaj o izvršenju budžeta za prošlu godinu.
Većnici su jednoglasno usvojili predloženu odluku uz konstataciju da je od 2012.godine realizacija budžeta na nivou od 70%. To je realna slika koja pokazuje da mora da se krene u reformu javnih finansija, rečeno je na sednici veća.
Govoreći o investicijama i izgradnji infrastrukture u Nišu, gradonačelnik Perišić je istakao da za koji dan kreću radovi na izgradnji četiri niške ulice kao i radovi na postavljanju osvetljenja na ulaznoj petlji kod Novog sela.
Obaveze grada prema javno -komunalnim preduzećima su velike. Grad će izmiriti svoja dugovanja, ali očekuje od javno komunalnih preduzeca da prijave sva svoja potraživanja i da pokrenu izvršne postupke prema najvećim dužnicima. Problem dugovanja niških osnovnih škola prema javno komunalnim preduzećima sve je evidentniji, jer se sredstva opredeljena za ovu namenu preusmeravaju za isplatu jubilarnih nagrada, rečeno je na sednici gradskog veća.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Budžet Vranja u suficitu od 77 miliona

Izvor: OkRadio.rs, 29.Maj.2015, 13:16

Gradsko veće Vranja usvojilo je na svojoj 131. sednici odluku o završnom računu gradske kase za prethodnu godinu. Suzana Jovanović, šefica Trezora Gradske uprave kazala je da su prihodi u 2014., sa prenetim sredstvima iz prethodnog perioda iznoslili preko 2, 3 milijardi dinara, a ukupni tekući...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.