Većina škola u Nišu neće raditi u petak

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2023, 18:11

Većina škola u Nišu neće raditi u petak

Zbog tragedije u Beogradu, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije potvrdila je da 47 niških škola neće raditi u petak, 5. maja, a prethodno je to najavio i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije pa se očekuje da većina škola sutra nema nastavu.

Od ukupno 53 škole u Nišu, 47 sigurno neće raditi - potvrdio je predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Nišu Vladan Ćirić, a očekuje da se i ostali sindikati pridruže obustavi rada.

Sve škole gde >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je nastavno osoblje član naše Unije neće imati nastavu, to je ukupno 47 škola. I ostali sindikati, Nezavisnost i Samostalni sindikat, su najavili isto pa očekujemo da nastava bude obustavljena u 99% škola - kaže Ćirić.

Dodaje da su i prosvetari koji nisu članovi nijednog sindikata najavili da neće držati nastavu u petak, a samo će specijalne škole sigurno raditi zbog posebnog programa.

Među školama koje ne rade su “Učitelj Tasa”, “Vožd Karađorđe”, “Ćele Kula”, “Ratko Vukićević” i Muzička škola.

Svi smo veoma potrešeni jučerašnjim događajem u osnovnoj školi u Beogradu. Vi ste već minutom ćutanja odali poštu nedužnim žrtvama ovog tragičnog događaja. Unija sindikata prosvetnih radnika je donela odluku da svi prosvetni radnici obustave rad u petak 5. maja. Znači da sutra nemate nastavu i ne dolazite u školu - obavešteni su učenici.

Podsetimo, i Glavni odbor Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika Srbije odlučio je da se obustavi rad u svim školama zbog opasnosti po život i zdravlje prosvetnih radnika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Unija sindikata prosvetnih radnika sutra u niškim školama obustavlja nastavu

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2023

NIŠ..  Obustavu rada u školama Vladan Ćirić ne definiše kao protest jer smatra da u ovom trenutku nije vreme za to, ali ističe da će se dalje odluke koje budu doneli odnose na prevenciju nasilja u školama...                        „Ovo što se dogodilo u Beogradu nije...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.