Veće predložilo JKP Mediani da ponovo odloži naplatu duga Tržnice

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2021, 10:19

Veće predložilo JKP "Mediani" da ponovo odloži naplatu duga "Tržnice"

Zbog otežanog poslovanja usled vanrednog stanja i zatvaranja pijaca, niška Tržnica je pozajmila 20 miliona dinara od Javno-komunalnog preduzeća Mediana, a taj novac ni sada nije u mogućnosti da počne da isplaćuje. Zato je Gradsko veće predložilo da sredinom godine konačno krenu sa isplatom prve rate, iako je ugovorom isplata trebalo da krene pre mesec dana.

Na sednici Gradskog veća, koja je održana 1. jula prošle godine, odobreno je JKP Tržnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odlaganje vraćanja pozajmice Mediani, a isti scenario se dogodio i osam meseci nakon prvog odlaganja. Javno-komunalno preduzeće Tržnica je trebalo da isplaćuje dug u četiri jednake rate od 1. februara tekuće godine, ali se zbog otežanih finansija to preduzeće obratilo zahtevom da se odloži vraćanje.

Tako da se ovom tačkom preporučuje Nadzornom odboru JKP Mediana da odloži naplatu ovog potraživanja i da se omogući Tržnici da otplatu duga izvrši u 4 jednake mesečne rate počev od 1. juna 2021. godine - preporuka je Gradskog veća.

Mediana je pozajmicu dala u maju prošle godine i to je, kako je naveo gradski većnik Miroslav Đokić, jedino dugovanje između javnih preduzeća koje nisu uspeli da reše u prethodnom periodu.

Podsetimo, iako je Tržnica pozajmila novac za poslovanja, redovno je trošila planirani novac za reprezentaciju, reklamu i propagandu, a neka od tih davanja su, planom za 2020. godinu, bila i uvećana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.