Uživajte u muzici bez ulaznice: Klavirski duet Marije Đukić i Marije Bajalić u Niškom kulturnom centru

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Apr.2024, 12:37

Uživajte u muzici bez ulaznice: Klavirski duet Marije Đukić i Marije Bajalić u Niškom kulturnom centru

Niški kulturni centar organizuje koncert klavirskog dua, pijanistkinja Marije Đukić i Marije Bajalić. Koncert će se održati u Velikoj sali NKC-a, u utorak 16. aprila 2024. godine, s početkom u 19 časova. Ulaz je slobodan.
Marija Bajalica je diplomirala i magistrirala studije klavira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Tokom školovanja osvajala je nagrade na republičkim, saveznim takmičenjima i festivalima, a bila je i dobitnica prve nagrade na Internacionalnom takmičenju Carlo Soliva u Italiji. Ubrzo nakon završenih magistarskih studija odlazi u Juznoafričku Republiku gde radi kao docent na katedri za klavir, univerziteta u Pretoriji (University of Pretoria). Uporedo sa univerzitetskim aktivnostima...

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.