Uz međusobne optužbe ko je šta uradio, i ko je potrošio više vremena za govornicom, usvojen Program razvoja Niša

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Dec.2018, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz međusobne optužbe "ko je šta uradio, i ko je potrošio više vremena za govornicom", usvojen Program razvoja Niša

Na 31. sednici, uz međusobnu raspravu "dobrih starih politički burazera", dežurnih "aktera" opozicije i poznatih, stalno prisutnih branitelja vlsti, uz upadice i optužbe, većinom glasova niških odbornika, Skupština grada, usvojila je predlog Programa razvoja Niša za 2019. godinu.

Prvi deo današnje sednice, kao i do sada, je obležen raspravom i osvrtanjem na predhodne događaje u Nišu, uz isticanje (ne)sposobnosti i kritiku aktuelne vlasti sa jedne strane, i već >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << poznate optužbe sa druge strane, "kako će proteći još mnogo vremena, da se popravi stanje, kakvo je predhodna vlast ostavila".

Gradonačelnik Bulatović, je više puta za skupštinskom govornicom izrazio nerazumevanje za ponašanje pojedinih opozicionara, pokušavajući da dokuči "zašto sve gledaju crno", kada je po njemu "u ovom sazivu urađeno dosta toga (fabrike, putevi, smanjen broj nezaposlenih..)

"Opozicija, ko opozicija", više ili manje, je kritiovala svaki potez gradske vlasti, osvrnuvši se, u čemu je prednjačio Branislav Jovanović, na prekomerno trošenje novca iz budžta i "krpljenje" propalih preduzeća, a današnju temu je nazvao, "spiskom lepih želja".

Na kraju je, većinom glasova, usvojen predlog Programa razvoja Niša za 2019. godinu, a kao prioritet je istaknuto prikupljanje tehničke dokumentacije za uređivanje budućih industrijskih zona, izgradnju Ekspo centra u Niškoj Banji, proširenje kapaciteta fabrike "Džonson elektrik", a posebno je naglašena potreba izgradnje komunalne i putne infrastrukture, uz napomenu, da će za izgradnju u 2019. godini, biti izdvojeno milijardu dinara više nego do sada.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Skupština grada usvojila predlog Programa razvoja Niša za 2019. godinu

Izvor: JUGpress.com, 26.Dec.2018

NIŠ..Većinom glasova Skupština grada Niša danas je usvojila Program izgradnje i program održavanja grada Niša za 2019. Ovim dokumentima  predviđeno je izdvajanje iz budžeta za razvoj grada i investicije u narednoj godini dve milijarde 417 miliona dinara...“ Grad i Kancelarija za lokalni ekonomski...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.