Uspešna turneja niških simfoničara (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 17.Jan.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešna turneja niških simfoničara (VIDEO)

Posle 20 dana provedenih na turneji po Španiji i Portugalu, niški simfonijski orkestar vratio se u svoj grad. Ova turneja donela im je, kako kažu, nezapamćen uspeh, a posle niza uspešnih koncerata stvorena je i prava slika o vrednsti našeg orkestra, koji, sudeći po uspehu u inostranstvu može da se meri sa vrhunskim svetskim filharmonijama.
Dvadeset dana, trinaest koncerata i oko dve hiljade ljudi na svakom od njih svakako je jedan od najvećih uspeha Niškog simfonijskog orkestra. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << Ova turneja za svakog umetnika u orkestru značila je mnogo, a kako oni kažu, iskustvo na Pirinejskom poluostrvu donelo im je pravu sliku o tome koliko vrede.
Veliki broj Štrausovih kompozicija koje su svirali na svakom koncertu oduševljavao je, kažu publiku, pa je poziva na biseve bilo mnogo. Direktorka simfonijskog orkestra i više je nego zadovoljna ostvarenim uspehom i nada se da je ovo samo početak predstavljanja orksestra svetu.
Nišlije će deo koncerta kojim se orkestar predstavio Špancima i Portugalcima moći da čuju i vide 23.januara u 20h u sali niškog simfonijskog orkestra.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Niš: Uspešna godina za "Simfonijski"

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Jan.2015, 14:18

Simfonijski orkestar vratio se sa dvadesotdnevne turneje po Španiji i Portugaliji..Niški simfonijski orkestar sumirajući rezultate rada, na kraju prošle i početku ove godine ostvario je veliki uspeh...Po prvi put u svojoj istoriji, održao dvadesotdnevnu turneju u Španiji i Portugaliji...Direktorka...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.