Uskoro niže cene usluga JKP “Mediana” za pravna lica, poslovanje stabilno

Izvor: RadioCity.rs, 02.Jun.2017, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro niže cene usluga JKP “Mediana” za pravna lica, poslovanje stabilno

Direktor JKP “Mediana” Bratislav Vučković ističe da je planirano uvećanje prihoda ovog preduzeća oko 5 miliona i  800 hiljada dinara.
To je novac od novih korisnika usluga, ističe Vučković.
Kada je reč o finansijskom stanju, posebno uzimajući u obzir i to što je Mediana preuzela radnike i brojne poslove “Gorice”, ali i dug grada Niša prema ovom preduzeću koji iznosi 347 miliona dinara, Vučković tvrdi da će grad za četiri godine isplatiti ovaj novac.
On >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << podseća da je sklopljen reprogram o otplati duga grada prema Mediani, ali i dodaje da će Mediana “nekim novim sredstvima nadoknaditi to dugovanje”.
“Na neki način već i uspevamo. U funkciji je reciklažni centar. Imamo i cvećare koje su ranije bile neprofitabilne a sada donose značajan novac Mediani”, kaže Vučković. 
“Sedam cvećara je otvoreno i u aprilu mesecu pazarili smo 4 miliona dinara, pokrenuli smo i rasadničku prozvodnju, sve su to izvori finansiranja”, tvrdi Vučković.   

Vučković ističe da će na narednoj sednici Skupštine grada predložiti i smanjenje cena usluga za pravna lica.
“Kao što smo obećali predložićemo smanjenje cena usluga za 20 odsto za pravna lica, kako bi smo ispoštovali i zakonsku obavezu, koja se tiče  izjednačavanja cena sa cenama koje plaćaju i fizička lica”.
Kad je reč o međublokovskim delovima grada koji su bili prilično zapušteni a čije je košenje u toku, Vučković očekuje i da će to biti uvršteno u redovni program održavanja, tako da se više neće čekati odluka Gradskog veća i namenskih izdvajanja sredstava za ove poslove. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.