Uništene kolonije gusenica na niškom bulevaru, drvored opet olistao

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jul.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uništene kolonije gusenica na niškom bulevaru, drvored opet olistao

Stabla na Bulevaru Nikole Tesle koja su u maju bila gola zbog toga što su ih kolonizovale gusenice vrbotoče, sada su sasvim zdrava. Radnici Zelenila su ih tretirali hemikalijama i uništili štetočine, navode iz JKP Mediana.

Stabla u maju umesto lišća imala kolonije gusenica, a stručnjaci kažu da su mogla da istrule da nisu tretirana; Foto: V. M. R. Kako je čitalac ukazao redakciji preko aplikacije "Prijavi problem", 15 stabala preko puta Eko pumpe >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bilo je ugroženo, a ova pošast za drveće pretila je da se raširi i dalje na drvored duž Bulevara.

Ipak, nadležni su preduzeli mere i drveće je spašeno. Sada je olistalo i ni po čemu se ne vidi da je bilo dom za više hiljada gusenica.

Stručne službe JKP Mediana sektora Zelenilo su drvored kod Eko pumpe tretirali više puta hemijskim sredstvima, drvored je naravno spašen, rezultati mogu već sada da se vide - navode iz Mediane.

Podsetimo, stručnjaci su objasnili da su drveće napale vrbotoče koje mogu da izazovu truljenje. Napadaju grane i stablo, a opasne su i za voćnjake.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.