Ukidaju se parking karte za stanare u Nišu za drugi auto

Izvor: JužneVesti.com, 06.Mar.2024, 13:20

Ukidaju se parking karte za stanare u Nišu za drugi auto

Zbog toga što su imali mnogo zahteva, a premalo parking mesta, iz niškog "Parking servisa" su ukinuli mogućnost kupovine povlašćene mesečne parking karte za drugi automobil stanara na parkiralištima u zoniranom sektoru. Novina je i uvođenje mogućnosti rezervacije parking mesta za do 10 sati parkiranja.

Novu odluku niškog Parking servisa o utvrđivanju cena parkiranja i uklanjanja motornih vozila i postavljanja uređaja kojima se sprečava odvoženje vozila, usvojilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Gradsko veće pre nekoliko dana i ona će početi da važi od sutra. U odnosu na predhodnu odluku, postoje 3 promene.

Prva je da je izbačena mogućnost kupovine parking karte za stanare koji parkiraju na opštim parkiralištima u zoniranom sektoru stanovanja za drugo vozilo u vlasništvu.

Ova vrsta karata je, zbog velikog broja zahteva za parkiranje i nemogućnosti proširenja kapaciteta u datim stanarskim sektorima, izbačena iz Rešenja o određivanju javnih parkirališta na teritoriji grada Niša - piše u obrazloženju.

Definisane su i posebne cene za rezervaciju parking mesta za parkiranje po rešenju nadležne uprave do 10 sati parkiranja.

Utvrđeno je da veliki broj privrednih subjekata ima potrebu da parkira službeno vozilo samo tokom radnog vremena, dok u ostalom delu dana nema potrebe za korišćenjem tog parking mesta. Kako bi se dato parking mesto što bolje iskoristilo, tj. kako bi bilo moguće korišćenje i od strane drugih subjekata koji imaju potrebu za parkiranjem, daje se mogućnost korišenja tih parking mesta i ostalim korisnicima - navodi se u obrazloženju Parking servisa.

Treća novina je i da je omogućeno stanarima koji žive na adresama Vojvode Tankosića 3, 5 i 7 da kupe mesečnu kartu koja važi za parking garažu “Goran Ostojić” kod Doma zdravlja. Za to će morati da izdvoje 1.000 dinara mesečno, a moći će da koriste parking u periodu od 19 sati do 7:30 narednog dana, vikendom od petka u 19 sati do ponedeljka u 7.30 i državnim praznicima 24 sata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Novi set odluka Parking servisa u Nišu: Ukinuta mogućnost kupovine povlašćene mesečne parking karte za drugi automobil stanara

Izvor: JuznaSrbija.info, 06.Mar.2024

Novi set odluka Parking servisa u Nišu donosi nekoliko značajnih promena u sistemu parkiranja. Evo pregleda tih promena:..Ukinuta mogućnost kupovine povlašćene mesečne parking karte za drugi automobil stanara: S obzirom na nedostatak parking mesta i veliki broj zahteva, ova opcija je eliminisana...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.