Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj ubistva gosta kafane

Izvor: Blic, 08.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni osumnjičeni za pokušaj ubistva gosta kafane

NIŠ - Posle više od pet meseci potrage policija je uhapsila Zorana Đurđanovića (30) iz Niša koji se sumnjiči da je 25. aprila ove godine u restoranu „Premijer" na Vizantijskom bulevaru pokušao da ubije Luku T. (21) iz Niša.

Načelnik kriminalističke policije Dragan Bradić kazao je da se osumnjičeni krio u poslednjih mesec i po dana u iznajmljenom stanu u Mokranjčevoj ulici u Nišu i da prilikom hapšenja nije pružao otpor niti je bio naoružan. Kod njega je pronađen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i falsifikovani srpski pasoš.

Okružno javno tužilaštvo u Nišu upravo je podiglo optužnicu protiv 10 osoba zbog sumnje da su proletos učestvovali u ovom incidentu. Novica Jovanović (50), vlasnik „Premijera", optužen je da je Đurđanovića podstrekao da počini ovo teško krivično delo, dok se Milanu Petroviću (40), radniku obezbeđenja u pomenutom restoranu, na teret stavlja pomaganje u nasilničkom ponašanju. Kako se navodi u optužnici, Jovanović je nakon telefonskog obaveštenja da Luka, s kojim je odranije već bio u sukobu, sa dvojicom drugova pravi nered u restoranu i da odbija da plati račun pozvao Đurđanovića koji je sa sedmoricom mladića došao u „Premijer". Oni su prvo udaljili druge goste a potom počeli da nogama, rukama i drškama od pištolja tuku Luku i njegove drugove. Za to vreme, prema optužnici, Jovanović je stajao u pozadini restorana i podstrekivao ih na tuču a Đurđanovića da upotrebi pištolj. U jednom trenutku, navodi se u optužnici, okrivljeni Đurđanović je Luku saterao u ugao restorana, na mesto gde se odlaže prljavo posuđe, i pucao mu iz pištolja u vrat, nanevši mu teške telesne povrede opasne po život. Petrović je optužen da je neposredno pre nego što je Jovanović sa grupom mladića došao u restoran ugasio sigurnosne kamere i pustio ih da uđu sa oružjem a da nakon toga nije obavestio policiju o tuči koja je trajala oko pola sata, iako mu je to bila obaveza. Uroš J. (27), Miloš S. (23), Slobodan S. (33), Mario C. (23), Vladan M. (24), Milan M. (24) i Stefan J. (19) optuženi su za nasilničko ponašanje, a Uroš, Miloš i Slobodan dodatno i za nezakonito posedovanje oružja. Jovanoviću je nedavno produžen pritvor dok se ostali, osim Uroša J. koji je još u bekstvu, brane sa slobode. Đurđanović je juče trebalo da bude priveden istražnim organima.

Sudija Jasmina Jovović, kojoj je poveren ovaj slučaj, kaže da će suđenje biti zakazano kada optužnica stupi na pravnu snagu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Priveden zbog pokušaja ubistva

Izvor: Kurir, 08.Okt.2008

NIŠ - Zoran Đ. (30) iz Niša uhapšen je zbog sumnje da je 25. aprila ove godine u niškom restoranu „Premijer“, na Vizantijskom bulevaru, pokušao da ubije Nišliju Luku Toškovića.(21). Posle velike tuče i pucnjave iz vatrenog oružja u restoranu „Premijer“, Luka je teško povređen. On...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.