U toku izgradnja parkinga kod pijace na Bulevaru Nemanjića

Izvor: JužneVesti.com, 21.Okt.2020, 11:27

U toku izgradnja parkinga kod pijace na Bulevaru Nemanjića

Kraj trotoara gde su do sada uglavnom bili prodavci sa malo robe, ispred pijace "Krive livade" na Bulevaru Nemanjića u Nišu, ubuduće će, prema najavama gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, biti 18 mesta za parkiranje. Počela je i izgradnja kružnog toka kod budućeg "Delta sitija", koji bi trebalo da bude otvoren krajem aprila sledeće godine.

Pijačni parking kod Bulevarske pijace grade na inicijativu građana koji žive u blizini, kako je rekla Sotirovski, a parkiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će biti vremenski ograničeno. Radove obišla i gradonačelnica; foto: ni.rs

Time će, kako objašnjava, biti rešena dva problema - nepropisno zaustavljanje u trećoj saobraćajnoj traci i vanpijačna prodaja.

Grad je nameran da suzbije vanpijačnu prodaju radi uspostavljanja komunalnog reda i zbog gubitaka samog Javno-komunalnog preduzeća Tržnica. To ne znači da neće biti sagledane one socijalne kategorije stanovnika koje iznose robu manje vrednosti. To će moći, ali unutar pijace - pojašnjava gradonačelnica.

Sprečava se vanpijačna prodaja i zaustavljanje u trećoj traci; foto: ni.rs Prodavci sa malo robe, koji su godinama bili na trotoaru ispred pijace, ubuduće će, kako je ranije najavljeno iz Tržnice, moći da prodaju robu na tezgama besplatno ukoliko ukupna vrednost prodaje ne prelazi trostruku vrednost zakupa tezge.

Direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović je rekao da se parking sa 18 mesta za automobile gradi iz programa rehabilitacije i vrednost radova je 5 miliona dinara.

U blizini pijace, na raskrsnici Bulevara Nemanjića i Ulice Blagoja Parovića, kod Gradske toplane i budućeg tržnog centra, počela je izgradnja kružnog toka. Kružni tok kod budućeg tržnog centra; foto: ni.rs

Izgradnjom kružnog toka zaokružujemo jednu veliku investiciju, poslovno-trgovinski centar koji će zaposliti nove radnike, a investitor će urediti i jedan deo keja što je dobro za grad - navela je gradonačelnica.

Otvaranje "Delta sitija" koji je počeo da se gradi početkom godine, kako je rekao većnik Nenad Stanković, planirano je krajem aprila 2021. godine.

Lović kaže da kružni tok grade novcem iz programa izgradnje i da predračunska vrednost iznosi oko 37 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Kako će na ulične prodavce uticati izgradnja parkinga kod Bulevarske pijace?

Izvor: RadioCity.rs, 22.Okt.2020, 11:13

Ovaj parking gradi se na inicijativu građana koji žive u okolini pijace i imaće 18 parking mesta. Sotirovski je istakla da će parkiranje biti vremenski ograničeno, što znači da će veći broj ljudi moći da obavi kupovinu. Kada je reč o uličnim prodavcima, ona je navela da je grad namerava...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.