U prodavnicama i dalje manjak mleka

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U prodavnicama i dalje manjak mleka

U gradovima u Srbiji snabdevenost prodavnicama mlekom je nešto bolja u poslednje dve nedelje, ali i dalje nema svih vrsta mleka tokom celog dana.

U Beogradu se kratkotrajno mleko može naći samo u ranim jutarnjim časovima, a kada je dugotrajno mleko u pitanju trgovci se žale da nema "Imlekovog” mleka sa 2,8 mlečne masti.

U niškim trgovinama nedostaje poslednje dve nedelje "Imlekovo” dugotrajno mleko u pakovanju od litre sa 2,8 odsto masnoće koje se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najviše traži, dok su na rafovima u prodavnicama zastupljene sve vrste ove namirnice. Zvonko Gavrilović, direktor "Niške mlekare”, kaže da se ne očekuje poskupljenje mleka.

U "Tempu” već duže vreme nema mleka dok se u prodavnicama "Idee” mogu naći sve vrste i ambalaže, ali i traženo "Imlekovo” od 2,8 odsto masnoće. U prodavnici "Idea” ovih dana se pojavilo "Imlekovo” –"Balans” mleko po ceni od 74 dinara koje se odlično prodaje.

"Mi dve nedelje nismo dobili dugotrajno mleko sa 2,8 odsto masnoće beogradskog proizvođača, a traži se jer roditelji najčešće to mleko daju deci. Sada se prešlo "Dukat” ili na niško mleko", kaže prodavačica u mlekari u Nišu.

U novosadskim megamarketima mleka nestane do 12 sati, dok u manjim prodavnicama nema ozbiljne nestašice pa kupci mogu da nabave ovu namirnicu i u kasnim večernjim satima. Prodavci kažu da mleka uglavnom ima dovoljno od svih proizvođača.

"Juče poslepodne sam bio sam ovde i nije bilo ni jedne litre mleka. Sada ću da kupim dva litra, tako da ne moram da dolazim sutra", kaže Novosađanka Jelica Marković.

Kragujevačke prodavnice i marketi poslednjih sedmica raspolažu dovoljnim količinama kratkotrajnog mleka svih proizvođača. Jedino je u pojedinim proavnicama nestašica "Imlekovog” dugotrajnog mleka "Kravica”.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.