U gradu prohodno, snežni nanosi na lokalnim putevima

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jan.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U gradu prohodno, snežni nanosi na lokalnim putevima

Ulice u Nišu se uveliko čiste i glavne saobraćajnice su prohodne, dok vetar i veliki sloj snega prave probleme na lokalnim putevima ka selima u višim predelima, te je tu saobraćaj otežan, kaže šef niške Zimske službe. Desetak autobuskih linija skraćeno.

Sneg koji intenzivno pada od subote po podne već je, prema merenjima Meteorološke stanice Niš, dostigao visinu od 22 cm.

Šef Zimske službe u Nišu Dragan Dimitrijević kaže da u gradu čisti 7 ekipa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << JKP “Medijana”, kao i jedno vozilo Toplane, a trebalo bi da se priključe i dva vozila iz “Naissus”-a.

Prvi i drugi prioritet ulica je pročišćen, radi se na čišćenju trećeg prioriteta. Bačeno je oko 45 tona soli - kaže Dimitrijević.

Na lokalnim putevima ima znatno više snega, a problem je, kako ističe Dimitrijević, vetar koji pravi nanose. Problematično je prema Miljkovcu, Kravlju, Brenici, Supovcu…

Tamo je duplo veći sneg nego u gradu. Osim toga, vetar je jak tako da čak i kad se očisti, on opet nanese sneg. Dok duva ovakav vetar i sa ovom količinom snega ne može baš sve da bude prohodno - objašnjava Dimitrijević.

Zbog, kako napominju u Direkciji za javni prevoz, poledice i snega došlo je do skraćenja na pojedinim prigradskim linijama i dve gradske. Ovo su podaci o skraćenju linija u 11 sati.

U gradskom saobraćaju:

U prigradskom saobraćaju:

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.