U Nišu se ukida gradski prevoz vikendom zbog vanrednog stanja

Izvor: JužneVesti.com, 19.Mar.2020, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu se ukida gradski prevoz vikendom zbog vanrednog stanja

Dok traje vanredna situacija autobusi gradskog prevoza u Nišu subotom i nedeljom neće voziti - nova je odluka Štaba za vanredne situacije, a od ponedeljka do petka važiće subotnji red vožnje i to samo od 5 do 8 sati ujutru i od 14 do 17 sati. Gradonačelnik Darko Bulatović kaže da će radnici uglavnom na posao prevozom koji im organizuje preduzeće.

Nakon odluke da gradski prevoz u Nišu funkcioniše sa pauzama i da uglavnom bude namenjen onima koji moraju na posao, Štab >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za vanredne situacije doneo je još radikalnije mere. Vikendom neće biti prevoza u Nišu, kao ni večernjih polazaka radnim danima, saopštio je gradonačelnik Bulatović.

Javni prevoz Grada Niša za subotu i nedelju se ukida, a od ponedeljka će se odvijati po subotnjem redu vožnje u sledećim terminima - od 5 ujutru do 8 sati i od 14 do 17 sati - rekao je Bulatović.

Nema prevoza vikendom; foto: JV/ Vanja KeserTo praktično znači da Nišlije koje subotom i nedeljom rade neće moći da koriste gradski prevoz. Gradonačelnik kaže da se oni koji moraju na posao organizuju preko Privredne komore.

Svi su organizovani preko Privredne komore, obaveštenje će ići i organizovan će biti prevoz u najvećoj meri preko preduzeća - dodao je Bulatović.

Samo do sutra važiće ranije donete mere - da gradski prevoz mogu da koriste radnici od 21 do 23:30. A kako će od subote na posao trebalo bi da bude poznato sutra.

Radnici će na posao prevozom koje im organizuje preduzeće; foto: JVBulatović je podsetio i na odluku o zatvaranju ugostiteljskih objekata i pojasnio kako ona od danas funkcioniše.

Kuhinje ugostiteljskih objekata mogu da rade radi preuzimanja hrane ili uzimanja na licu mesta,a uz poštovanje sanitarnih uslova dozvoljen je i rad lokala brze hrane - rekao je gradonačelnik .

Rekao je i da kol-centri u svih 5 niških opština svakodnevno rade, a da je danas 152 poziva bilo u Opštini Medijana, u Niškoj banji 26, na Paliluli 56 i u Opštini Pantelej 93, a stariji uglavnom zovu zbog dostave hrane i lekova, kao i da bi dobili neke informacije.

Gradonačelnik je ponovo apelovao na građane da ostanu kod kuće, da se pridržavaju naredbi i da poštuju pravila, kako bi vanredno stanje uvedeno zbog korone prošlo što bezbolnije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Autobusi u gradu neće saobraćati subotom i nedeljom

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Mar.2020

Autobusi u javnom prevozu na teritoriji grada neće saobraćati u subotu i nedelju,a od ponedeljka do petka po letnjem restriktivnom redu vožnje od 5 ujutru do 8 časova i od 14 do 17 sati...Kuhinje ugostiteljskih objekata mogu da rade radi preuzimanja hrane ili uzimanja na licu mesta,a uz poštovanje...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.