U Nišu se održava 6. Forum naprednih tehnologija

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Mar.2022, 05:45

U Nišu se održava 6. Forum naprednih tehnologija

U Gradskoj kući u Nišu najavljeno je održavanje 6. Forum naprednih tehnologija, a domaćin ovog naučnog skupa biće Naučno tehnološki park.

Forum će trajati dva dana 24. i 25. marta, a zvanično otvaranje predviđeno je prvog dana u četvrtak od 10.30 sati.

Prema rečima gradskog većnika prof. dr Vladislava Marjanovića, predsednika radne grupe za organizaciju ovog skupa, osnovna tema biće ekosistem u Nišu i ovom delu Srbije, koji je napredovao poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << godina.

Prepoznati su i značajni startap projekti, olakšani su uslovi za razvoj tehnološkog preduzetništva, a u zavisnosti od faze razvoja, dostupni su i različiti izvori finansiranja, rekao je Marjanović.

Direktor NTP-a Milan Ranđelović najavio je nove izazove u okviru 6. Foruma naprednih tehnologija koji je počeo kao ambiciozna ideja, a sada je već ozbiljan naučni skup, koji pruža priliku da se informišemo, razgovaramo, čujemo i razmenimo različita iskustva i vidimo kuda dalje.

Učesnici Foruma su stručnjaci iz zemlje i inostranstva. Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje – Filijale u Nišu Boban Matić najavio je održavanje Sajma zapošljavanja u okviru Foruma.

Izvor: Grad Niš

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.