U Nišu otvoren festival  Nauk nije bauk : Gradonačelnik najavio 100 odsto veću finansijsku pomoć, ali sledeće godine

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Maj.2019, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu otvoren festival Nauk nije bauk : Gradonačelnik najavio 100 odsto veću finansijsku pomoć, ali sledeće godine

U Nišu je danas u holu Elektronskog fakulteta, svečano otvoren 11. po redu Festival nauke u organizaciji Gimnazije “Svetozar Marković”, ”Nauk nije bauk”. Prilikom otvaranja,, gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio da će naredni festival, imati sto odsto veću finansijsku podršku grada u odnosu na dosadašnje.

Organizatori veruju da će i ove godine na pravi način uspeti da odgovore na sve nove izazove u nauci. Dodaju da su stvorili uslove kako bi sa potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << novim sadržajima i dostignućima mladih dočekali sve one koji su zainteresovani za nauku.

Ove godine na festivalu će biti prikazano 50 postavki.

Kako kaže direktor Gimnazije “Svetozar Marković” u Nišu Marjan Mišić ovogodišnji Festival “Nauk nije bauk 11” razlikovaće se od dosadašnjih. S obzirom da na festivalu učestvuju, po prvi put đaci iz Makedonije, on poprima i međunarodne karakeristike.

U okviru festivala održava se i Ted-ed konferencija, u subotu od 10 do 17 sati u Startap centru.

Postavke koje će posetioci ove godine videti prate savremene tokove nauke,a akcenat je stavljen na ekologiju.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.