U Nišu otrovano 17 pasa u poslednjih osam dana, upozoravaju iz udruženja

Izvor: JužneVesti.com, 06.Mar.2024, 18:20

U Nišu otrovano 17 pasa u poslednjih osam dana, upozoravaju iz udruženja

13 pasa otrovano je u Nišu u poslednjih osam dana, a još tri danas, na različitim lokacijama u gradu, navode iz Udruženja “Pit”. Nišlije pozivaju i roditelje da budu oprezni, kako deca ne bi došla u kontakt sa otrovom.

Građani na društvenim mrežama upozoravaju da je otrov danas bačen u Tvrđavi, na keju na Nišavi kod Toplane, na Trošarini i u Durlanu. Otrovani su i neki vlasnički psi.

Vodite računa o svojim psima. U poslednjih nekoliko dana na skoro >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << svim gradskim površinama - parkovi, kej - bačen je otrov. Pre nekoliko minuta mi je javljeno da se vlasnički pas otrovao na keju i nažalost uginuo - piše Nišlijka.

Advokatica Udruženja “Pit” Nina Krstić kaže da su dva vlasnička pas otrovana i kod Niteksa, u Durlanu, kao i da je tamo na terenu bila policija.

Građani šalju fotografije otrovanih pasa i u Aleksincu.

Iz Policijske uprave u Nišu još uvek nema informacija o tome.

*Tekst je dopunjen nakon informacija iz Udruženja "Pit" o novim slučajevima trovanja.

Slike su uznemirujuće i ne preporučuju se mlađim, ni osetljivim osobama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U NIŠU OTROVANO SKORO 20 PASA! Otrov bačen na više lokacija po gradu, roditelji strahuju i zbog dece koja se tu igraju

Izvor: Blic, 07.Mar.2024, 12:12

Niš se suočava sa zabrinjavajućim porastom slučajeva trovanja pasa na gradskim površinama, upozoravaju predstavnici niških udruženja za zaštitu životinja. Juče su prijavljena tri nova slučaja trovanja, čime se broj otrovanih pasa u poslednjih osam dana popeo na ukupno 18. Prema informacijama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.