U Nišu osnovana Ženska mreža Srbije

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2023, 16:34

U Nišu osnovana Ženska mreža Srbije

Osnivačka skupština Ženske mreže Srbija koja je održana u četvrtak 27. jula u Oficiskom domu u Nišu, okupljaće žene iz različitih poslovnih sfera, socijalnog statusa, sa ciljem upoznavanja, razmene iskustava, mišljenja i ideja, kako bi se stvorilo okruženje koje će inicirati promene.

Predsednica Ženske mreže Srbije u Nišu Tatjana Milenković istakla je će u rad organizacije moći da se uključe i udruženja i organizacije koje se bave osnaživanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << žena, kako bi se stovirla baza za povezivanje i saradnju.

Podržavamo naše žene i Žensku mrežu Srbije, gde će u svakom gradu, uspešne žene bez obzira na naciju i godine će se okupiti, kako bi ovo bila jedna krovna organizacija svih mreža žena u Srbiji - rekla je Tatjana Milenković.

Svetislav Jovanović iz Romskog kulturnog centra smatra da će angažovanjem u Ženskoj mreži Srbiji nastaviti da pomažu Romkinjama, kojima će omogućiti prekvalifikacije i dokvalifikacije, te da će sticanjem obrazovanja i kasnijeg zapošljavanja zatvoriti krug siromaštva.

Osnivačkoj skupštini prisutvovala je i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je rekla da ovo neće biti feministički pokret, već će se žene udružiti kako bi pokazale šta sve znaju.

Ujedinjujemo sve žene bez obzira na posao koji obavljaju, kako bismo razmile uskustva, obrazujemo i informišemo jedna druge. Imamo iskustvo, znanje i želju da vaspitavamo našu decu da ostanu u ovde, da ono što smo naučile primenimo. Ženama koje nisu uspele da se obrazuju da pomognemo da budu obrazovane, zaposlene i korisne članice našeg udruženja - rekla je Sotirovski.

Zaključila je Sotirovski da će kroz projekte u kojima će sarađivati sa susednim zemljama, pokazati Evropskoj Uniji da Srbija želi da sarađuje sa zemlja Zapadnog Balkana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ženska mreža Srbije krenula iz Niša

Izvor: JUGpress.com, 27.Jul.2023

NIŠ..U Nišu je održana osnovačka skupština Ženske mreže Srbije sa ciljem da umreži sve postojeća  udruženja i organizacije koje okupljaju žene  iz različitih  oblasti, životnog doba, poslovnih sfera i afiniteta, kako bi se stvorila  zajednička baza za povezivanje i saradnju, razmenu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.