Izvor: JUGpress.com, 27.Jul.2023, 17:46

Ženska mreža Srbije krenula iz Niša

NIŠ

U Nišu je održana osnovačka skupština Ženske mreže Srbije sa ciljem da umreži sve postojeća  udruženja i organizacije koje okupljaju žene  iz različitih  oblasti, životnog doba, poslovnih sfera i afiniteta, kako bi se stvorila  zajednička baza za povezivanje i saradnju, razmenu iskustva, mišljanja i ideja, kako bi se stvorilo što povoljnije okruženje za iniciranje promena i rešavanje problema.

                 „Formiranjem Ženske >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mreže Srbije pokazujemo kolika je snaga žena, šta sve mogu i šta sve znaju. Ujedinjujemo sve žene bez obzira čime se one bave kako bismo mogle da razmenimo iskustva, obrazujemo i informišemo jedna drugu i na taj način omogućimo našem gradu da se razvija u pravom pravcu. Imamo iskustvo, znanje i snagu za to. Ono što smo kroz školovanje stekle primenimo, a da ženama koje to nisu  uspele pomognemo i da budu obrazovane i da budu zaposlene i korisne članice udruženja“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

               Dodaje da Udruženje okuplja žene svih nacinalnih grupacija, ali i da će sarađivati sa organizacijama iz drugih zemalja koje imaju iste ciljeve.

               „Danas su na važnim funkcijama žene. Premijerka Srbije je žena, guvrenerka Narodne banke je žena, ima puno žena na ministarskim mestima, a od 168 gradova i opština u Srbiji na čelu 22 su žene“,istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

                 Lirije Selmani Minisi je istakla  da će UNHCER u okviru svog mandata nastojati da pomogne ugroženim kategorijama žena i da joj je jako drago da je došlo do osnivanja Ženske mreže Srbije.

                 „Osnivanje Ženske mreže Srbije je ozbiljna i kvalitetna priča. Mreža neće raditi u korist pojedinca  ili samo mreže, već u korist svih članica mreže. To može da bude pružanje pravne ili medicinske pomoći, pomoć pri prekvalifikaciji, savadavanju informacione tehnologije, obrazovanja“, naglasila je Tatjana Milenković, predsednik Ženske mreže Srbije.

                   U ime Romske mreže Srbije osnivačkoj skupštini je prisustvovao Svetislav Jovanović.

                 „Ovo je jedinsten događaj koji polazi iz Niša koji vode uspešne žene i kao Nacionalni savet Roma, kao Romska zajednica u Srbiji mi podržavamo osnivanje mreže koja može da postane i krovna organizacija koja će okupiti sva ostala udruženja žena“, kazao je Jovanović. (kraj) VP/MN

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.