U Nišu opet blagi skok u brojkama - 112 novoobolelih od korone

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2021, 09:59

U Nišu opet blagi skok u brojkama - 112 novoobolelih od korone

Od 427 testiranih osoba u toku prethodnog dana kod 112 njih potvrđen je virus korona, što je najveći broj u prošlih 5 dana kada je broj novozaraženih bio manji od 100. Za razliku od nedelje kada je broj pregleda bio 883, juče je zabeležen blagi porast, pa su se u kovid ambulante Doma zdravlja na pregled javila 1.434 pacijenta, saopštavaju iz te ustanove.

Izveštaj za ponedeljak pokazuje povećanje broja pregleda i novoobolelih u odnosu na prethodne dane - u nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je bilo 67, u subotu 79, a u petak 95 novozaraženih. Osim toga, primetan je i porast broja prvih pregleda.

Od ovog broja 257 njih javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 1.177 obavilo kontrolni pregled - navode na sajtu Doma zdravlja.

Od ukupnog broja testiranih skoro četvrtina je bila pozitivna na virus.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku primili su 113 pacijenta kojima je urađena radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 716 laboratorijske analize - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Inače, od svih gradova na jugu, Niš i dalje prednjači po broju novoobolelih od kovida na dnevnom nivou.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.