U Nišu obeležen Dan osoba sa invaliditetom

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Dec.2018, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu obeležen Dan osoba sa invaliditetom

Povodom nacionalnog Dana osoba sa invaliditetom u Gradskoj kući je održana svečana sednica Saveta za rad sa osobama sa invaliditetom kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ove godine udruženja osoba sa invaliditetom funkcionišu finansijski stabilnije i mogu da realizuju svoje programe bez većih poteškoća.

Gradonačelnik je najavio  izdavajanje još dodatnih milion dinara iz budžeta za dva nova udruženja.

Predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << udruženja i organizacija osoba sa invaliditetom, zajednički su ocenili da je pristupačnost gradskim institucijama veoma dobra i da nadležni pokazuju spremnost da izađu u susret svim zahtevima organizacija.

Na svečanoj sednici prezentovan je i projekat Unapređenja pristupačnosti Grada Niša,pod nazivom “Jedan laki kilometar”o tome kako da infratstrukturne celine u gradu budu dostupnije invalidima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.