U Nišu konferencija o inovacijama u predstavljanju kulturnog nasleđa

Izvor: JužneVesti.com, 25.Apr.2018, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu konferencija o inovacijama u predstavljanju kulturnog nasleđa

Odgovore na pitanja kako da privuku publiku koja provodi vreme na društvenim mrežama, koji su digitalni alati u službi kulturne medijacije, kako stimulisati inovaciju u kreativnim industrijama, zainteresovani će moći da čuju od stručnjaka u ovim oblastima u "Deliju" u sredu 25. aprila. Konferencija “Digitalni alati u službi valorizacije kulturnog nasleđa” počinje u 16:30.

Oni koji budu prisustvovali moći će da saznaju i kako da organizuju i objedine resurse aktera >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na polju kulture i kulturno-istorijske baštine na jednom području, poručuju organizatori.

Na konferenciji će, kako najavljuju organizatori, govoriti Magdalena Latajad koja je godinama u Parizu radila na kulturnoj produkciji, arhitekta-konzervator Aleksandra Mirić i specijalista u karakterizaciji, poznavanju trajnosti mineralnih materijala Žil Martine.

Ovi stručnjaci, zaposleni u sektoru za kulturu i kulturno nasleđe grada Arla i grada Niša će predstaviti alate i konkretna rešenja koja su omogućila animiranje kulturnih institucija i startup-ova u njihovom regionu: platformu za objedinjavanje resursa Archeomed, kreativni maraton Museomix i brend French Tech - navode organizatori konferencije.

Konferenciju organizuju "Deli" i Francuski institut u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.