U Nišu jedan od najvećih domaćih turnira za stonotenisere sa invaliditetom

Izvor: JužneVesti.com, 08.Nov.2019, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu jedan od najvećih domaćih turnira za stonotenisere sa invaliditetom

Oko 90 stonotenisera iz 11 država okupiće se ovog vikenda, 9. i 10. novembra, u sali niške Osnovne škole "Ivo Andrić", gde će se održati Međunarodni turnir prijateljstva. Za 4 godine postojanja ovo takmičenje je toliko poraslo, pričaju organizatori, da je postalo jedno od najvećih za osobe sa invaliditetom u celoj Srbiji.

Ovo je najmasovniji turnir do sada, rekao je trener niškog Stonoteniskog kluba za osobe sa invaliditetom Nais Miloš Milenković. Prvog dana stonoteniseri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će se nadmetati u pojedinačnoj, a drugog u ekipnoj konkurenciji.

Biće jak turnir, to su igrači koji su učestvovali na Paraolimpijadi, imaju paraolimpijske medalje, biće u Nišu najbolji stoni tenis za paraolimpijce. I naši igrači imaju dosta šansi da osvoje medalje. Očekujemo veliki odziv gledalaca, a pozivam sve ljude da dođu i pogledaju ovaj turnir, jer ovo znači prvenstveno osobama sa invaliditetom mnogo, da ih drugi ljudi vide, da vide kako oni predstavljaju svoj klub, svoj grad, svoju državu - kaže Milenković.

Većina stonotenisera niškog kluba takmičiće se za reprezentaciju Srbije, priča stonoteniser Bojan Stamenković, a svi oni već su imali bar jedan poziv u nacionalni tim.

Krenuli smo pre 4 godine, sa 3 zemlje, danas evo 11 država. Jedan od najvećih turnira u Srbiji za osobe sa invaliditetom. Imamo predstavnike iz svih bivših republika Jugoslavije. Pored njih imamo takmičare iz Bugarske, Rumunije, Grčke, Češke, Poljske i Slovačke - priča Stamenković.

Turnir će i u počinje u 10 sati, a ulaz je slobodan.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.