U Nišu dodeljena nagrada  Stevan Sremac

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Nov.2018, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu dodeljena nagrada Stevan Sremac

U Gradskoj kući uručena je tradicionalna književna nagrada “Stevan Sremac”za najbolju proznu knjigu u 2017.godini. Nagradu Krsti Popovskom za roman „Ina“ u izdavanju „Lagune“ iz Beograda uručila je gradska većnica resorno zadužena za kulturu Jelena Mitrovski.

Baveći se, pre svega, temom izmeštanja i gubitka identiteta, Krsta Popovski u romanu „Ina“ gradi sliku nemira i preispitivanja savremenog čoveka. Poput svojih grotesknih junaka, i autor u svom >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << pripovedanju prelazi različite granice kako bi čitaocima pružio intenzivan i često šokantan doživljaj sveta.

Pripovedajući provokativno, stilski precizno, Popovskom uspeva da, oslanjajući se na suptilne intertekstualne aluzije, ispriča zanimljivu i istovremeno smisaono bogatu priču. Po inspiraciji i kritičkom odnosu prema stvarnosti roman „Ina“ ostaje na tragu poetike Stevana Sremca. Sve navedeno ovu knjigu svrstava u sam vrh ovogodišnje prozne produkcije, kažu u Niškom kulturnom centru.

U programu je učestvovala i doc. dr Jelena Jovanović, predsednica žirija i trupe „Književna boemija“ koja  se predstavila dramatizacijom pripovetke “Kalča u pozorištu”.

Ovo je petnasti put  da grad Niš dodeljuje ovu nagradu . Tehnički organizator je Niški kulturni centar ,a pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Srbije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Uručena nagrada “Stevan Sremac” Krsti Popovskom za roman “Ina”

Izvor: JUGpress.com, 30.Nov.2018

NIS..Krsti Popovskom književniku iz Beograda sinoć je na svečanosti u Gradskoj kući  uručena  tradicionalna književna nagrada “Stevan Sremac”za najbolju proznu knjigu u 2017.godini. Nagradu je pisac dobio za roman „Ina“ u izdavanju „Lagune“...Roman ,,Ina“ je priča o mladom umetniku...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.