U Nišu, Leskovcu i Vranju ukupno 29 novozaraženih koronom

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2021, 10:52

U Nišu, Leskovcu i Vranju ukupno 29 novozaraženih koronom

Na virus korona pozitivno u Nišu je, prema podacima Doma zdravlja, još 15 osoba, dok se slične brojke beleže i u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, gde je registrovano 18, odnosno 12 pozitivnih za poslednja 24 sata.

U kovid ambulantama Doma zdravlja Niš u toku jučerašnjeg dana javilo ce 318 pacijenata - 84 njih javila su se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid, dok su 234 obavila kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uradili su 18 radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 133 laboratorijskih analiza. Testirano je 247 pacijenata od čega je pozitivno 15 - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 234 uzorka iz Pčinjskog okruga 12 je pozitivnih na kovid - 7 je iz Vranja, 2 su iz Preševa i po 1 iz Surdulice,Vladičinog Hana i Bujanovca.

U kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 57 pregleda, od čega 29 prvih. Uzorkovana je krv kod 27 pacijenata i sačinjeno 17 RTG pluća. Urađena su 32 antigenska testa od kojih su četiri pozitivna na korona virus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 4 pacijenta - saopštavaju iz Štaba.

18 novozaraženih je u Jablaničkom okrugu, od 249 testiranih - 7 osoba z Leskovca, po 4 iz Vlasotinca i Lebana, 2 iz Bojnika i 1 iz Medveđe.

U Pirotskom okrugu je, prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, registrovano 5 novozaraženih - 3 osobe su iz Pirota i po jedna iz Bele Palanke i Babušnice.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Jablaničkom okrugu 18 novozaraženih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Maj.2021

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje Leskovac, na teritoriji Jablaničkog okruga registrovano je 18 novih slučajeva zaraze virusom korona...Obolelo je sedam osoba sa teritorije Leskovca, po četiri iz opština Vlasotince i Lebane, dve iz opštine Bojnik i jedna iz opštine Medveđa...Trenutno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.