U Milojka Lešjanina u centru Niša menja se toplovod, rok uskoro ističe

Izvor: JužneVesti.com, 31.Jul.2023, 13:36

U Milojka Lešjanina u centru Niša menja se toplovod, rok uskoro ističe

Saobraćaj u Generala Milojka Lešjanina, u samom centru Niša, već danima je otežan pošto je deo kolovoza raskopan, a građani pitaju šta se tu radi i do kada će trajati. Reč je o radovima na toplovodu, dužine 162 metra, koji bi trebalo da budu gotovi do 8. avgusta, a rekonstrukcija, prema projektu, košta 14.962.630 dinara.

foto: JV / Tamara RadovanovićDuž Generala Milojka Lešjanina, od Ulice Milorada Veljkovića Špaje do Davidove, u toku su prva i druga faza rekonstrukcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pojašnjavaju iz Gradske toplane i za njih je dato rešenje za izmenu saobraćaja od 12. jula do 8. avgusta. Radovi su podeljeni u tri faze.

Za treću fazu treba da podnesemo zahtev po isteku druge faze. Treća faza je prelaz preko Ulice generala Milojka Lešjanina i povezivanje u šahti. Radovi će se izvoditi najverovatnije preko noći, kao i kad smo prelazili ulicu za KLER - navodi šefica Službe projektovanja i nadzora u Toplani Biljana Petković.

foto: JV / Tamara RadovanovićDirektor tog preduzeća Predrag Milačić kaže da se toplovod rekonstruiše u okviru projekta koji sprovodi Nemačka razvojna banka (KfW), odnosno u sklopu rehabilitacije sistema daljinskog grejanja u Srbiji - peta faza.

Milačić navodi i da je izvođač radova konzorcijum koji je izabran na međunarodnom tenderu, a da Toplana obavlja nadzor i da je investitor.

foto: JV / Tamara RadovanovićVrednost radova iz projekta je 14.962.630,50 dinara, dok vrednost iz ugovora KfW ne znaju dok ne “urade situaciju”, kaže Petković.

Inače, KfW je odborila Srbiji ukupno 30 miliona evra kredita za to, a iz niške Toplane pre dve godine saopštili su da će od toga koristiti 4,2 miliona evra - za rekonstrukciju gorionika u toplani “Krivi vir”, za zamenu pet kilometara najstarijih toplovodnih cevi i za prelazak toplane “Knjaževačka” sa mazuta na gas.

Na mestu radova u Generala Milojka Lešjanina bili su i radnici JKP Naissus, ali Južnim vestima nisu odgovorili na pitanja o tome šta su tamo radili.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.