Tri ulice polovično asfaltirane, mašine povučene, a žitelji Delijskog Visa ponovo najavljuju blokadu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jan.2024, 16:09

Tri ulice polovično asfaltirane, mašine povučene, a žitelji Delijskog Visa ponovo najavljuju blokadu

Nakon što je kako tvrde stanovnici Delijskog Visa gradska vlast u Nišu povukla sve mašine i prekinula radove na asfaltiranju njihovih ulica, najavljena je nova blokada saobraćaja za subotu 6. januara u vremenu od 16 do 17 sati.

Blokada će biti na raskrsnici između ulice Marina Držića i ulice Svrljiški partizanski odred, kod drakstora "Kum".Meštani ponovo najavljuju blokadu saobraćaja; Foto: Meštani

Nakon više organizovanih protesta i sastanaka sa rukovodstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Grada Niša, sredinom oktobra dobili smo obećanje da će sve ulice biti asfaltirane do Nove godine. Od tada su tri ulice u naselju Delijski Vis polovično asfaltirane i to samo prvim slojem asfalta. Pozivamo čelnike Grada Niša da ispune dato obećanje građanima i da asfaltiraju svih 8 kritičnih ulica u naselju, mi od toga nećemo odustati sve dok se ne ispune naši zahtevi i ne reše svi komunalni problemi koji nam ugrožavaju živote - kažu meštani tog naselja.

Žiteljima naselja Delijski Vis u Nišu je ugrožena bezbednost zbog čestih poplava kuća, podruma i garaža, koje nastaju posle jačih kiša a sve zbog neasfaltiranih ulica i nedostatka atmosferske kanalizacije.Meštani Delijskog Visa ugostili gradonačelnicu i njene saradnike; Foto: S. V.

Meštani tog naselja su septembra i oktobra blokirali saobraćajnice u prugu na Trošarini, nakon čega ih je obišla gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski sa delegacijom funkcionera i obećala mašine i asfaltiranje ulica za dve nedelje.

Ulica koja prva prikupi saglasnost svih stanara, prva će i dobiti asfalt, a što više saglasnosti, to više asfalta, obećanja su koje je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski tada dala meštanima Delijskog visa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.