Treći saziv Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora u Nišu predvodi većnik Đokić

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2021, 19:45

Treći saziv Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora u Nišu predvodi većnik Đokić

Predstavnici gradskih i opštinskih inspekcija sedeće ubuduće u jednom telu, a predvodiće ih većnik Miroslav Đokić, piše u rešenju kojim se formira Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora. Ova Komisija bi trebalo da kontroliše nepotrebna preklapanja inspekcijskog nadzora i da uskladi rad inspektora.

Komisija nije novost i u Nišu postoji od 2016. godine kada je prvi put formirana. Drugo rešenje je doneto 2018. A ovo je treći put da se i formalno potvrđuje postojanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ovog tela koje pored predsednika i zamenika broji još 8 članova i njihovih zamenika.

Većnik Đokić na čelu Komisije; foto: Zvanični sajt Grada NišaU ovom sazivu predvodiće je većnik Đokić, dok mu je zamenik Miljan Anđelković, rukovodilac sektora za inspekcijske poslove.

Tu su i načelnici i komunalni inspektori opštinskih uprava, budžetski inspektori i inspektori za puteve.

Cilj obrazovanja Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Niša je obuhvatniji i delotvorniji nadzor i izbegavanje preklapanja i nepotrebnog ponavljanja inspekcijskog nadzora, kao i usklađivanje inspekcijskog nadzora između inspekcija koje vrše inspekcijski nadzor nad poslovima iz izvorne nadležnosti grada Niša - piše u rešenju.

Pored toga, Komisija obavlja koordinaciju ispekcijskog nadzora koji vrše gradske inspekcije i inspekcije gradskih opština kojima je Grad Niš preneo poslove inspekcijskog nadzora.

Kakav je bio dosadašnji učinak i rad prethodnih saziva Komisija, nije poznato, a ova najnovija će i zvanično rpofunkcionisati nakon usvajanja predloga na Skupštini Grada koja je zakazana za sutra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.