Treća pobeda Železničara u SEHA ligi, trijumf nad Steauom u Čairu

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2018, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treća pobeda Železničara u SEHA ligi, trijumf nad Steauom u "Čairu"

Rukometaši Železničara iz Niša zabeležili su treću pobedu u svojoj debitantskoj sezoni u regionalnoj SEHA ligi pošto su u 9. kolu, na svom terenu, ubedljivo savladali Steauu iz Bukurešta rezultatom 28:21. Nišlije su vodile najvećim delom utakmice, a na kraju zabeležile važan trijumf.

Pauza od tri nedelje, koju su iskoristili za odmor i pripreme za nastavak sezone, prijala je rukometašima Železničara koji su osvojili nova tri boda u regionalnom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << takmičenju.

Gosti iz Rumunije nijednom nisu poveli na ovom meču, a osim izjednačena prva četiri minuta (2:2) Železničar je držao rezultat pod kontrolom i u 13. minutu vodio sa 5:2 golovima Vejina, Markovića i Pavlovića koji je sa 6 golova bio najefikasniji u domaćem timu.

Vejin i Marković su predvodili napad "Želje" i ekipa iz "Čaira" je u 24. minutu vodila sa 10:7. Sigurnom igrom u napadu i čvrstom odbranom Nišlije su polako uvećavale prednost, a tačku na prvo poluvreme stavio je Aleksandar Pavlović za 13:9.

Veselin Vujović - Steaua neće proći; foto: JV / Vanja Keser

Silovito su počeli drugi period niški rukometaši i serijom 4:0 došli do vođstva od 17:9 u 36. minutu. Dobru partiju pružili su i golmani Železničara Lazić i Stošić, koji su ostali usamnjeni duo nakon odlaska Danila Mihaljevića.

Dva puta je Železničar imao plus 9 na meču, prvi put u 39. minutu (19:10), a potom i u 50. (25:16). Do kraja Nišlije su raznovrsnom igrom postizale golove, a u strelce se u 58. minutu upisao i golman Miloš Lazić (28:19). Steaua je postigla još dva gola do finiša, ali joj je to samo ublažilo poraz u Nišu.

Trener niške ekipe Veselin Vujović kaže da je "prevaga bila na golu".

Naš golman Darko Stošić odbranio je dosta lopti, za razliku od njihovih golmana koji nisu imali svoj dan. Veoma je teško raditi mom kolegi u ovakvim uslovima kada ima dosta povređenih igrača, a mora igrati u više takmičenja, i u takvim uslovima oni su odigrali korektno. Veoma respektujem rumunski rukomet i njihov rad, drago mi je igrati protiv njihovih ekipa. Ni mi nemamo baš sjajne uslove za vrhunske rezultate, ali odigrali smo bolje nego do sada i zadovoljni smo zbog toga - rekao je Vujović.

Nišlije su nanele četvrti poraz ekipi iz Rumunije, koja je dosad gubila samo od ekipa bolje rangiranih od nje.

Posle nepotpunog 9. kola "Želja" je sa tri pobede i šest poraza na deobi sedmog mesta sa novosadskom Vojvodinom koja ima meč manje.

U narednom kolu, koje je na programu 4. decembra, Nišlije gostuju upravo Novosađanima.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.