Tradicionalno u poslednji čas - javna rasprava o budžetu Niša za 2023.

Izvor: JužneVesti.com, 07.Dec.2022, 14:11

Tradicionalno u poslednji čas - javna rasprava o budžetu Niša za 2023.

Nacrt Odluke o budžetu Grada Niša za 2023. godinu objavljen je u utorak uveče, 6. decembra, na sajtu grada, a ubrzo i poziv za javnu raspravu koja će se održati večeras, u sredu 7. decembra, od 18 sati u Gradskoj kući. Stručnjak za decentralizaciju Mladen Jovanović smatra da je ovo uvreda za građane jer imaju nepuna 24 sata da se upoznaju sa nacrtom budžeta i daju svoje predloge, sugestije i mišljenja.

U nacrtu bužeta za 2023. godinu planirani su prihodi od 13. 305.791.397 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara i rashodi od 13.311.791.397 dinara. Tradicionalno, nacrt odluke o budžetu na 143 strana objavljen je 24 sata pre javne rasprave koja je zakazana za danas u 18 sati, a građani svoje predloge mogu da dostave do 15 sati.

Pozivaju se zainteresovani građani, predstavnici udruženja građana, nevladinih organizacija, institucije, stručna i ostala javnost i predstavnici medija da podnesu predloge, sugestije i mišljenja putem mejla [email protected] ili neposredno u pisanom obliku na šalteru Gradske uprave za finansije, Niš, ulica Nikole Pašića br.24, do 07.12.2022. godine, do 15,00 časova - navode iz Gradske kuće.

Stručnjak za decentralizaciju Mladen Jovanović kaže da je poziv uvreda za građane a javna rasprava farsa, jer se teško može bilo šta promeniti pred samo usvajanje budžeta.

Na slavu u poslednji čas zovete samo onog kog ne želite da vam dođe. Ozbiljniji je problem jer je javna rasprava u decembru besmislena. One moraju da se dese ranije u procesu, najverovatnije u septembru dok je budžet još u rukama gradskog veća, ne sada kada je pred usvajanje u Skupštini - kaže Jovanović.

Jovanović objašnjava da u ovoj fazi budžetskog kalendara čak i da se pojave dobri predlozi građana ne postoje mehanizmi da se oni stvarno uključe u predlog budzeta i glasanje.

Da li smatrate da građani i zainteresovana javnost imaju dovoljno vremena da kvalitetno se pripreme za ovako važnu javnu raspravu i zbog čega su odlučili da je zakažu u ovako kratkom roku, pitanja su koja su upućena Gradu i očekujemo odgovore.

Podsetimo, prošle godine građani su imali 4 dana da daju svoje predloge, a pred sam početak javne rasprave promenjeno je mesto održavanja. Pre dve godine, građani su na javnu raspravu pozvani nakon usvajanja budžeta.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš: Poziv za javnu raspravu o Nacrtu odluke o budžetu za 2023. godinu

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Dec.2022

U Gradskoj kući 07.12.2022. godine u 18.00 sati biće održana javna rasprava o Nacrtu odluke o budžetu Grada Niša za 2023. godinu. U javnoj raspravi mogu da učestvuju sva zainteresovana lica, predstavnici udruženja građana, nevladinih organizacija, institucija, stručna i ostala javnost i predstavnici...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.