Tekvondoisti Asteriksa drugi na turniru u Sofiji: Najvredniji trofej kluba

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2020, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tekvondoisti Asteriksa drugi na turniru u Sofiji: Najvredniji trofej kluba

Tekvondoisti niškog Asteriksa na turniru iz serije G1 "Sofija open" osvojili su ekipno drugo mesto u konkurenciji kadeta. Mladi borci osvojili su četiri medalje - dva zlata i po jedno srebro i bronzu, a u klubu ovo smatraju "možda i najvrednijim trofejem" sa turnira ovog kalibra.

U konkurenciji kadetkinja zlatom su se okitile Iva Petrović i Maša Nešić, dok se u kategoriji juniora Katarina Uzunović domogla srebra, a Mitar Maklenović bronze. Svi oni su, kažu u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Asteriksu, reprezentativci Srbije i sakupljaju bodove za Svetsko i Evropsko prvenstvo.

Ovo je moja prva G1 medalja, nakon Balkanskog prvenstva. Drago mi je sto se sav trud i rad napokon isplatio. Imali smo jako tešku godinu i mnogo turnira koji su zahtevali veliki napor i odricanje. Jako sam srećna i motivisana, jer je ona samo podstrek da se i dalje trudim i naporno radim kako bih ostvarila jos veće rezultate i kvalifikovala za veće turnire poput Evropskog prvenstva - rekla je Uzunović.

Trener Vladan Nikodijević rekao je da smatra da su ova deca na dobrom putu da budu generacija koja će ući u istoriju.

Kada imate tim koji čine vrhunski takmičari, a pre svega fenomenalna deca, puna pozitivne energije, onda jednostavno moraju doći ovakvi rezultati. Ponavljam da je pitanje vremena kada će naš klub uspeti da donese evropsku ili svetsku medalju u tekvondou i time ostvari prvi veliki cilj - rekao je Nikodijević.

Inače, u niškom klubu kažu da je na turniru je nastupilo preko 1.000 takmičara iz više od 200 evropskih klubova, a Asteriks je nastupio sa osam tekvondoista.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.