Takmičenje mladih rok bendova na 8. Medijana Balkanrock festivalu

Izvor: RadioCity.rs, 13.Jun.2017, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje mladih rok bendova na 8. Medijana Balkanrock festivalu

Na 8. Medijana Balkanrock festivalu će u takmičarskom delu nastupiti mladi bendovi Phosgene, Voodoo, Destabilizatori, Opposite Way i Neželjeno dejstvo. Oni su odabrani u konkurenciji od 11 bendova koji su se prijavili na konkurs.

Kako objašnjava članica benda Phosgene Dunja Todorović, nastup na Balkanrocku im je prvi u karijeri, zbog čega su jako uzbuđeni.
„Očekujemo da bude dosta ljudi, ne bi trebalo da imamo tremu, već da najbolje pokažemo naše autorske pesme. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Ovo će nam biti prvi nastup ikada, ali smo opušteni. Sviramo alternativni žanr, još uvek eksperimentišemo, a naše 3 pesme koje ćemo odsvirati na takmičenju su na engleskom jeziku“, priča Dunja.

Cilj ove manifestacije je promovisanje rada i autorskog stvaralaštva mladih bendova. Marija Matejić, članica prošlogodišnjeg pobedničkog benda Hazel, tvrdi da im je pobeda pomogla dosta u karijeri, jer danas bendovi nemaju uslove da u profesionalnom studiju snimaju.
„Dobili smo spot, koji je skup i teško je danas isfinansirat ga. Snimili smo i tri autorske pesme, a ove godine predstavljamo Grad Niš na Gitarijadi, jako smo uzbuđeni zbog toga! Jedva čekamo, spremamo svaki dan pesmu koju ćemo tamo izvesti. U Nišu je ovo jedini ovakav festival i prava je motivacija autorskim bendovima da prikažu svoju kreativnost, jer su zastupljeni različiti žanrovi“, kaže Marija.
Nakon predstavljanja takmičarskih bendova 8. Medijana Balkanrock festivala, tokom glasanja, a pre proglašenja pobednika sve posetioce zabavljaće fank-rok sastav “Deca loših muzičara“. Takođe, pripremljene su i neke novine tokom festivala.

„Svake godine je sve bolje i bolje, imali smo neke odlične headlinere, počeli smo da prenosimo uživo ceo koncert sa HD kamerama, ove godine imamo i led ekrane, nagrade se uvećavaju iz godine u godinu, veoma smo zadovoljni, i svake godine je tu 5 mladih novih niških bendova, do sada nismo ponovili nijedan bend, nekako je to nepisano pravilo da pružimo šansu svima“, rekao je Dejan Dinić, predsednik Balkanrocka.
Organizatori festivala su Gradska opština Medijana i Balkanrock.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.