Takmičari niškog TK Asteriks osvojili zlato i srebro u Sloveniji

Izvor: JužneVesti.com, 27.Feb.2020, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičari niškog TK Asteriks osvojili zlato i srebro u Sloveniji

Kadetkinja Iva Petrović osvojila je zlatnu medalju na turniru Slovenia open, dok se junior Mitar Maklenović okitio srebrom, a oboje ovih tekvondoista dolaze iz niškog kluba Asteriks. Samo takmičenje okupilo je oko 900 takmičara kako iz Evrope, tako i iz Azije.

Petrovićeva je u kategoriji kadetkinja do 59 kg za sobom ostavila dve Bosanke, još jednu Srpkinju, Bugarku, Austrijanku i Italijanku.

Ovo je moje prvo zlato sa G turnira koje mi daje još više snage, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << jer pobednik je onaj ko napreduje. Član sam reprezentacije Srbije za predstojeće Evropsko i Svetsko prvenstvo, tako da su mi ovakvi turniri neophodni zbog iskustva. A tamo ciljamo medalju. Za sebe, za svoj klub i svoj grad - rekla je Petrovićeva.

Maklenovićeva kategorija, juniori do 78 kg, imala je još dva predstavika Srbije, Makedonca, Nemca, dvojicu Rumuna i Bosanca. Predstavnik Severne Makedonije se popeo na najviše postolje, pošto je u finalu savladao vršnjaka iz Niša.

Podsetimo, sem ovog zlata i srebra, u Niš je iz Ljubljane stigla i jedna bronza, koju je osvojila Anastasija Stoičkov iz kluba Ramin.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.