Svečana akademija povodom gradske slave

Izvor: JuznaSrbija.info, 04.Jun.2018, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svečana akademija povodom gradske slave

Povodom slave Grada Niša, Sveti car Konstantin i carica Jelena, a u čast građana i gostiju grada Niša, u velikoj sali Oficirskog doma sinoć je održana svečana akademija.

Prisutnima su se obratili Njegovo preosveštenstvo vladika niški Arsenije i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji su građanima čestitali slavu i istakli značaj dela Konstantina Velikog i povezanost današnjice sa prošlošću.

Na svečanoj akademiji, nastupila je vokalna grupa >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Konstantin iz Niša, koja je na početku izvela himnu Republike Srbije, a potom se predstavila i spletom pesama. Prikazan je i film Niš Timelaps Video, autora Davorina Dinića, još jednog talentovanog niškog autora koji je svojim stavralaštvom skrenuo pažlju svetske javnosti na Niš, rodni grad cara Konstantina.  O ustanovljenju Svetog cara Konstantina i carice Jelene kao gradske slave govorio je istoričar Nebojša Ozimić, pisac ili koautor nekoliko knjiga o caru Konstantinu, kao i „Kratke istorije Niša“. Na akademiji je prikazan i film „Niš se budi“, koji predstavlja retropsektivu onoga što se u gradu radilo u protekle dve godine, kao i film „Kratki film“ reditelja Bobana Rajkovića koji predstavlja Niš u najlepšem mogućem svetlu, otkrivajući nam sred razigranosti svojih tematsko-motivskihi sižejnih varijacija kako pulsira duša savremenog Niša. Publici se predstavio i Niški kamerni hor, pod rukovodstvom dirigentkinje Ivane Milošević, koji je izveo dve dobro poznate kompozicije: SRPKINjA, Isidora Bajića i OVO JE SRBIJA uz pratnju Milana Nikodijevića na harmonici.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brojnim manifestacijama Niš obeležio gradsku slavu

Izvor: RadioCity.rs, 04.Jun.2018

U okviru PozitivNI festivala koji je ove godine trajao četiri dana i uklopio se u obeležavanje slave, nastupali su brojni bendovi u Dušanovoj i na dve bine u Čairu, održan je koncert klasične muzike, dečji dan u Čairu kao i sportski dan na kome se predstavilo dvadesetak niških sportskih klubova....

Nastavak na RadioCity.rs...

Svečana akademije povodom gradske slave

Izvor: JUGpress.com, 04.Jun.2018

NIŠ..Povodom slave grada Niša, Sveti car Konstantin i carica Jelena, a u čast građana i gostiju , u velikoj sali Oficirskog doma sinoć je održana  svečana akademija. Prisutnima su se obratili vladika niški Arsenije i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, koji su građanima čestitali slavu...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.