Suvo drveće i povijene grane prete prolaznicima u niškim naseljima

Izvor: JužneVesti.com, 09.Maj.2018, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suvo drveće i povijene grane prete prolaznicima u niškim naseljima

Stanovnici Ulice Branka Krsmanovića zabrinuti su zbog suvog drveća u njihovom komšiluku, jer se boje da bi neko od stabala moglo da pukne i ozledi prolaznike. Sličnu muku imaju i stanovnici Knjaževačke ulice, koji su redakciji Južnih vesti preko aplikacije “Prijavi problem” dostavili fotografije drveća čije su se grane savile i mogu da se odlome.

Foto: čitalac

Iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana kažu da je problem sa savijenim granama >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nastao pre svega zbog toga što je vegetacija naglo “krenula” te je opteretila grane. Kažu da orezuju drveće i u periodu kada vegetacija miruje, ali da uvek postoji mogućnost da neko "promaši".

Ipak, napominju da nisu u mogućnosti da rešavaju svo drveće u trenutku kada građani prijave, te da se ono reže postepeno. S druge strane, uveravaju da se svi drvoredi u gradu redovno obilaze.

Što se tiče drveća na uglu Knjaževačke i Matejevačkog puta, građani su upozorili da bi neka od mnogih grana koje su se povile, mogla da se odlomi i povredi nekog ili načini štetu na automobilima.

Slikano pre cvetanja, sada su grane još više savijene i preti opasnost od pucanja istih sto bi dovelo do katastrofalnih posledica, s obzirom da se deca igraju u navedenom području, stanari prolaze i ima mnogo parkiranih automobila - navode u aplikaciji “Prijavi problem”.

Iz Mediane kažu da će problem sa suvim drvećem u Ulici Branka Krsmanovića biti rešen tokom sledeće nedelje.

Na adresi Branka Krsmanovića, ima suvih stabala bora u blokovskom zelenilu. Pomenuta suva stabla će biti uklonjena sa te površine u toku sledeće nedelje - naveli su iz Mediane.

Inače, sektor Zelenila JKP Mediana ima pet punktova u gradu, u kojima radi od 15 do 20 ljudi na održavanju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.