Stari recepti iz Niša: Pečeni svinjski vrat sa belim lukom

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Jun.2016, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stari recepti iz Niša: Pečeni svinjski vrat sa belim lukom

Danas spremamo pečeni svinjski vrat sa belim lukom, za prave gurmane.

Kao prilog "čvrst kačamak" sa pečenim paprikama ili tucanom preprženom paprikom..


Potrebno je:

3 kg svinjskog vrata

2 kašičice soli

2 kašičice suvog biljnog začina

2 kašičice bibera

2 kašičica belog luka u prahu ili sitno seckamog

1,5 l vode, ulje, mast

Priprema

Pomešati sve začine >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << zajedno, nauljiti i posoliti svinjski vrat. Ostaviti posoljeno meso da odstoji u frižideru preko noći.

U tepsiju, staviti meso i naliti malo vode. Zatim prekriti meso sa folijom. Ne sme nigde da bude otvorena tepsija, inače meso neće ispasti sočno. Staviti u rernu na 200 stepeni da se peče oko 3 sata.

S vremena na vreme, prelivati meso močom iz tepsije, a ako nestane vode naliti još. Pred sam kraj, skitunti foliju i ostaviti da se peče još 30 minuta.

Ispečen vrat, izvaditi iz rerne i ostaviti ga pokriven, da se ohladi jedno 15 minuta.

Napraviti čvrst kačamak od belog ili žutog brašna i pomešati sa seckanim pečenim (može i sa preprženom tucanom paprikom)paprikama, posoliti i služiti kao prilog.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.