Stanković o otpisu kamata dužnicima: Gde je zlatno doba i zašto se ugrožavaju komunalna preduzeća?

Izvor: JužneVesti.com, 12.Dec.2019, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković o otpisu kamata dužnicima: Gde je "zlatno doba" i zašto se ugrožavaju komunalna preduzeća?

Povodom najave gradonačelnika Niša Darka Bulatovića da će biti otpisane kamate dužnicima Objedinenje naplate, kao i da će im biti odloženo plaćanje zaostalih računa na 10 godina, niške demokrate tvrde da se time otežava položaj ionako osiromašenih i ugroženih javnih komunalnih preduzeća.

Demokrate pitaju da li ova najava odloženog plaćanja znači da od “zlatnog doba” u Srbiji nema ništa, a tvrde da je u Nišu 36.000 porodica na ivici siromaštva, navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << prvi čovek niških demokrata Miodrag Stanković.

Kako to da premijerka izjavljuje da smo sve bogatiji, a vi priznajete da jedna trećina građana Niša nema novca da plati račune za komunalne usluge? Ko ovde ne govori istinu? Hoćete li ponovo sto puta reći nepravda? - kaže Stanković.

Predsednik Gradskog odbora DS za ovu, kako kaže, katastrofalnu situaciju, krivi Srpsku naprednu stranku, a zabrinut je za sudbinu preduzeća.

Da li znate da ćete otpisivanjem kamata i odlaganjem plaćanja računa, ionako osiromašena i ugrožena javna preduzeća, dovesti u još težu situaciju? Da li ste svesni da ćete ugroziti ceo sistem lokalne samouprave? - navodi Stanković.

Pita i šta će biti sa redovnim platišama.

Da li i oni treba da prestanu da plaćaju redovno račune ili ćete da ih nekako nagradite? Evo, npr. možete im organizovati prevoz otkrivenim autobusom, pa da im na Trgu kralja Milana pokažete da zahvaljujući njima trošite 520 miliona dinara za "zlatne ploče" kojima popločavate trg i bivši park, ili ćete im obezbediti "besplatne karte" za koncert "najpoznatijeg poštara Željka Samardžića"? - pita Stanković.

Šef niških demokrata zaključuje da će se broj siromašnih povećati u sledećoj godini i pita hoće li vlast i njima odložiti plaćanje računa.

Stanković je građanima u novoj godini poželeo promenu vlasti.

Podsetimo, gradonačelnik Bulatović predložio je duži rok otplate dugova za komunalije, ali tvrdi da to nije zbog izbora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.